CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Din aprilie, România ar putea primi lunar circa 1 milion de doze de vaccin anti-COVID-19

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat pentru publicația germană Stuttgarter Nachrichten că, din al doilea trimestru al acestui an, UE ar urma să primească 100 de milioane de doze de vaccin pe lună.

Astfel, în România ar trebui să ajungă, din luna aprilie, 1 milion de doze lunar (4,3% din dozele destinate statelor membre UE).

Deocamdată, vaccinurile care vor fi distribuite în țările din blocul european sunt cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

În cursul acestei săptămâni, se preconizează și aprobarea unui al patrulea vaccin anti-COVID-19, și anume cel produs de Janssen (Johnson&Johnson), care se administrează într-o singură doză. În S.U.A., acesta a fost aprobat în 27 februarie.

Sursa: https://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.kommissionspraesidentin-von-der-leyen-ab-april-gibt-es-deutlich-mehr-impfstoff.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: Carnea poate îmbunătăți sănătatea mentală, iar regimul vegan sau vegeterian poate provoca depresie

1 Minute
Un studiu recent despre alimentație a scos la iveală faptul că hrana vegetariană sau vegană ar putea cauza depresie, în…
ŞTIRI MEDICALE

RAPORT: jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de alimentație

1 Minute
Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *