Alimentație sănătoasăDisfuncții sexuale

Moringa, planta ce poate trata disfuncția erectilă

Moringa, o plantă bogată în vitamine, cunoscută pentru proprietățile sale nutritive. Ea poate fi un aliat puternic în lupta contra unor afecțiuni precum infertilitatea, diabetul de tip 2 sau disfuncția erectilă. 

Moringa este considerată una dintre cele mai nutritive plante din lume. Arborele Moringa oleifera crește în Asia de sud și în zonele tropicale, iar frunzele sale au un conținut foarte ridicat de vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. Această plantă a fost folosită de-a lungului timpului pentru a trata peste 300 de afecțiuni, fiind apreciată mai ales pentru efectele sale în ameliorarea simptomelor disfuncției erectile.

Moringa – informații generale

Potrivit www.healthline.com, 21 de grame de frunze mărunțite de moringa conțin proteine, vitamina B6, vitamina C, fier, riboflavină, vitamina A și magneziu. Moringa este bogată și în antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism, ce pot cauza stres oxidativ, asociat cu boli cronice precum diabetul de tip 2 sau bolile de inimă.

Frunzele de moringa mai conțin, pe lângă vitamina C și betacaroten, quercetină, un antioxidant puternic ce ajută la reducerea tensiunii arteriale, și acid clorogenic, care echilibrează glicemia după masă. Moringa poate fi găsită sub formă de pudră, capsule, extract sau ceai.

Moringa – beneficii pentru sănătatea bărbaților?

Poate îmbunătăți sănătatea prostatei

Potrivit www.healthline.com, semințele și frunzele de moringa conțin compuși numiți glucozinolați, considerați a fi buni aliați împotriva cancerului. Anumite studii au demonstrat că glucozinolații din semințele de moringa pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul prostatei. De asemenea, moringa ar putea preveni hiperplazia benignă de prostată, o problemă cu care se confruntă în special bărbații în vârstă și care constă în mărirea volumului prostatei.

Poate crește fertilitatea

Cauzele cele mai obișnuite ale infertilității la bărbați sunt producția redusă de spermatozoizi și problemele legate de motilitatea acestora. Deoarece frunzele de moringa sunt pline de antioxidanți, ele pot combate factorii ce cauzează producerea scăzută a spermei, arată www.healthline.com. Studiile realizate pe iepuri au demonstrat că pudra obținută din frunzele de moringa au îmbunătățit considerabil numărul și motilitatea spermatozoizilor.

De asemenea, studii realizate pe șoareci și pe iepuri au arătat că acest extract din frunze de moringa poate ajuta la prevenirea pierderii de spermatozoizi cauzate de căldură, chimioterapie sau unde electromagnetice. Este nevoie însă de studii realizate pe oameni pentru a contura aceleași concluzii referitoare la eficacitatea frunzelor de moringa în îmbunătățirea fertilității masculine, arată sursa citată.

Poate îmbunătăți controlul glicemiei

Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau nu o poate folosi în mod eficient. Această boală este mai des întâlnită la bărbați decât la femei, deoarece bărbații stochează mai multe grăsimi dăunătoare în zona abdominală, ceea ce scade eficacitatea insulinei, potrivit www.healthline.com. Studii realizate pe șoareci cu diabet au scos la iveală faptul că extractul din frunze de moringa poate scădea nivelul glicemiei prin creșterea producției de insulină. Iar potrivit unui studiu realizat pe 10 adulți sănătoși, consumul a 4 grame de pudră din frunze de moringa a crescut secreția de insulină, dar nu a influențat în mod semnificat nivelurile de zahăr din sânge, arată sursa citată.

De asemenea, participanților la alt studiu – 10 adulți sănătoși și 17 adulți cu diabet de tip 2 – li s-au dat câte 20 de grame de pudră din frunze de moringa la o masă. Cercetătorii au concluzionat că suplimentul de moringa a redus creșterea nivelului de zahăr din sânge după masă la participanții bolnavi de diabet, dar nu și la cei sănătoși. Rezultatele sunt optimiste, însă este nevoie ca mai multe studii să fie realizate pentru a fi trase concluzii clare referitoare la eficacitatea pudrei de moringa în controlul diabetului de tip 2.

Moringa și rolul său în tratarea disfuncției erectile

Disfuncția erectilă apare atunci când există o problemă la nivelul circulației sanguine, ceea ce poate rezulta din tensiunea arterială ridicată sau diabet. Frunzele de moringa conțin polifenoli, care pot îmbunătăți circulația sângelui prin creșterea producției de oxid nitric și scăderea tensiunii arteriale. Trebuie menționat însă faptul că bărbații care au un nivel scăzut de testosteron sau care iau tratament pentru tensiune arterială ori pentru controlul nivelului de zahăr din sânge trebuie să consulte medicul specialist înainte să consume suplimente de moringa, deoarece acestea ar putea afecta tratamentul recomandat.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *