fda.govŞTIRI MEDICALEStudii clinice

S.U.A.: Subvenții pentru studii clinice în valoare de peste 16 milioane de dolari

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente a anunțat că a acordat șase noi subvenții de cercetare pentru studii clinice cercetătorilor principali din mediul academic și din industrie în valoare totală de peste 16 milioane de dolari în următorii patru ani. Aceste subvenții vor folosi la dezvoltarea de produse medicale pentru pacienții cu boli rare și la descoperirea unor metode mai eficiente de diagnostic și tratament.

Subvențiile au fost acordate pentru:

  • Acucela, Inc. (Seattle, Washington), Ryo Kubota, studiul de fază 3 a clorhidratului de emixustat pentru tratamentul bolii Stargardt – 1,6 milioane dolari.

  • Fred Hutchinson Cancer Research Center (Seattle, Washington), Stephanie Lee, faza 2 a studiului ustekinumab pentru prevenirea bolii grefei versus gazde – 3,5 milioane dolari.

  • Spitalul pentru copii din Seattle (Seattle, Washington), Christopher Goss, faza 1b studiu despre azotat de galiu IV pentru tratamentul pacienților cu fibroză chistică colonizați cu micobacterie nontuberculoză – 3 milioane de dolari.

  • Universitatea de Stat din New York Stony Brook (Stony Brook, New York), Huda Salman, studiu de fază 1 a terapiei cu celule T receptor receptor antigen himeric redirecționat CD4 pentru tratamentul neoplasmelor de celule T CD4 pozitive – 3,1 milioane dolari.

  • Universitatea din Cincinnati (Cincinnati, Ohio), Devendra Sohal, faza 1/2 studiu ABTL0812 (o moleculă mică cu activitate anti-cancer) pentru tratamentul cancerului pancreatic – 1,9 milioane dolari.

  • Universitatea din Virginia (Charlottesville, Virginia), Owen O’Connor, faza 2 studiu de azacididină orală plus romidepsină pentru tratamentul limfomului cu celule T periferice – 3,2 milioane dolari.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-awards-six-grants-fund-new-clinical-trials-advance-development-medical-products-treatment-rare

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.