fda.govŞTIRI MEDICALEStudii clinice

S.U.A.: Subvenții pentru studii clinice în valoare de peste 16 milioane de dolari

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente a anunțat că a acordat șase noi subvenții de cercetare pentru studii clinice cercetătorilor principali din mediul academic și din industrie în valoare totală de peste 16 milioane de dolari în următorii patru ani. Aceste subvenții vor folosi la dezvoltarea de produse medicale pentru pacienții cu boli rare și la descoperirea unor metode mai eficiente de diagnostic și tratament.

Subvențiile au fost acordate pentru:

  • Acucela, Inc. (Seattle, Washington), Ryo Kubota, studiul de fază 3 a clorhidratului de emixustat pentru tratamentul bolii Stargardt – 1,6 milioane dolari.

  • Fred Hutchinson Cancer Research Center (Seattle, Washington), Stephanie Lee, faza 2 a studiului ustekinumab pentru prevenirea bolii grefei versus gazde – 3,5 milioane dolari.

  • Spitalul pentru copii din Seattle (Seattle, Washington), Christopher Goss, faza 1b studiu despre azotat de galiu IV pentru tratamentul pacienților cu fibroză chistică colonizați cu micobacterie nontuberculoză – 3 milioane de dolari.

  • Universitatea de Stat din New York Stony Brook (Stony Brook, New York), Huda Salman, studiu de fază 1 a terapiei cu celule T receptor receptor antigen himeric redirecționat CD4 pentru tratamentul neoplasmelor de celule T CD4 pozitive – 3,1 milioane dolari.

  • Universitatea din Cincinnati (Cincinnati, Ohio), Devendra Sohal, faza 1/2 studiu ABTL0812 (o moleculă mică cu activitate anti-cancer) pentru tratamentul cancerului pancreatic – 1,9 milioane dolari.

  • Universitatea din Virginia (Charlottesville, Virginia), Owen O’Connor, faza 2 studiu de azacididină orală plus romidepsină pentru tratamentul limfomului cu celule T periferice – 3,2 milioane dolari.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-awards-six-grants-fund-new-clinical-trials-advance-development-medical-products-treatment-rare

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *