Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

EMA: Veklury (remdesivir) nu provoacă leziuni renale

Comisia pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (PRAC) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și-a încheiat evaluarea rapoartelor de leziuni renale acute la pacienții cu COVID-19 tratați cu Veklury (remdesivir).

PRAC a evaluat toate informațiile disponibile, inclusiv datele furnizate de titularul autorizației de introducere pe piață, analiza reacțiilor adverse raportate, datele din studiile clinice și literatura științifică publicată. După luarea în considerare a tuturor datelor, PRAC a concluzionat că în prezent nu există dovezi care să indice că problemele renale raportate la unii pacienți sunt asociate cu utilizarea Veklury.

Riscul de afectare renală va continua să fie monitorizat cu atenție, în contextul rapoartelor periodice de actualizare a siguranței (RPAS) și a rapoartelor sumare de siguranță pandemice prezentate de titularul autorizației de introducere pe piață.

Veklury (remdesivir) a primit anul trecut o autorizație condiționată de introducere pe piață și este indicat pentru tratamentul COVID-19 la adulți și adolescenți (12 ani sau mai mult) cu pneumonie, care necesită oxigen suplimentar.

În continuare, specialiștii de la EMA vor evalua și riscurile cardiovasculare cu care ar putea fi asociat medicamentul.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/meeting-highlights-pharmacovigilance-risk-assessment-committee-prac-8-11-february-2021

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.