FDA aprobă un tratament generic cu albuterol pentru tratarea bronhospasmului

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat primul tratament generic – Proventil HFA (albuterol sulfat) Metered Dose Inhaler, 90 mcg/inhalare – pentru tratamentul sau prevenirea bronhospasmului la pacienții adulți sau copiii de peste 4 ani care suferă de boală obstructivă reversibilă.
„FDA recunoaște cererea crescută de produse cu albuterol în timpul pandemiei noului tip de coronavirus,” a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn. „Rămânem profund dedicați misiunii de a facilita accesul la produse medicale pentru a ajuta la răspunderea nevoilor critice ale pacienților.”
FDA este o agenție din cadrul Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane din SUA, care protejează sănătatea publică asigurând siguranța și eficacitatea medicamentelor umane și veterinare, a vaccinurilor și a altor produse biologice și dispozitive medicale pentru uz uman. Agenția este, de asemenea, responsabilă pentru siguranța și securitatea aprovizionării cu alimente, produse cosmetice, suplimente alimentare, cu produselor care degajă radiații electronice și stabilește reglementările pentru produsele din tutun.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-generic-commonly-used-albuterol-inhaler-treat-and-prevent-bronchospasm

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH