Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un nou tratament pentru o boală autoimună rară care afectează celulele nervoase

EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru Enspryng (satralizumab) pentru tratamentul tulburărilor din spectrul neuromielitei optice (NMOSD) la adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani care sunt pozitivi pentru anticorpii anti-aquaporin-4 ( AQP4-IgG). Tratamentul a fost aprobat și în S.U.A. în luna august a anului trecut.

NMOSD este o afecțiune rară și care pune viața în pericol și afectează cel mai frecvent nervii optici și măduva spinării. Această tulburare poate duce la reducerea sau pierderea vederii, pierderea senzațiilor, pierderea controlului intestinului și al vezicii urinare, slăbiciune și paralizia brațelor și picioarelor. Se crede că NMOSD este cauzat de o reacție anormală a sistemului imunitar, care provoacă leziuni celulelor nervoase sănătoase. Se caracterizează prin atacuri recidivante, cu simptome care revin periodic. Se estimează că NMOSD afectează aproximativ 1-2 din 100.000 de persoane din UE.

Enspryng funcționează prin reducerea și prevenirea atacurilor provocate de NMOSD. Satralizumab, substanța activă conținută în Enspryng, este un anticorp conceput pentru a bloca efectele inflamatorii ale receptorului interleukinei-6 (IL-6), care este implicat în patogeneza NMOSD.

Enspryng va fi disponibil sub formă de seringă preumplută și va fi administrat sub formă de soluție printr-o injecție subcutanată. Primele trei injecții sunt administrate la două săptămâni, urmate de o injecție la fiecare patru săptămâni. Poate fi utilizat singur sau în combinație cu medicamente care reduc activitatea sistemului imunitar (terapia imunosupresoare).

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/new-treatment-rare-autoimmune-disease-nerve-cells

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *