Bufeurile – factori de risc și tratament alternativ

Bufeuri- factori de risc si tratament

Bufeurile reprezintă cel mai frecvent simptom al menopauzei și perimenopauzei. Acestea apar la aproximativ două treimi dintre femeile care trec prin perimenopauza și la aproape toate cele cu menopauză indusă sau menopauză precoce.

Caracteristicile bufeurilor

Bufeul este o senzație scurtă de căldură care poate fi însoțită de înroșirea feței, transpirații, frisoane sau palpitații. Cauzele care declanșează bufeurile nu sunt cunoscute, dar se presupune că au legătură cu tulburarie de circulație sanguină induse de menopauză. Bufeurile apar când vasele sangvine de la suprafața pielii se dilată pentru a elimina căldură, astfel apare acea față roșie, îmbujorată.

Bufeurile însoțite de transpirații pot apărea și pe perioadă nopții, purtând numele de transpirații nocturne; acestea pot afecta calitatea somnului.

Severitatea și durata manifestării bufeurilor variază în funcție de organismul fiecărei femei, astfel, în cazul unora, bufeurile se pot manifestă pentru o scurtă perioadă de timp după instalarea menopauzei, iar în cazul altora pentru tot restul vieții, cu diferite grade de intensitate.

Bufeurile - banner

Emisiune live cu doctor Paula Popiel despre bufeuri

În această seară de la oră 20.30, doamnă doctor Paula Popiel va răspunde în direct întrebărilor legate de bufeuri. Ce înseamnă, cum pot fi anticipate și tratate acestea. Emisiunea va începe cu câteva considerații generale și explicații medicale legate de existența și apariția bufeurilor iar apoi, în a două parte a emisiunii doamnă doctor va răspunde la întrebările voastre.

În fiecare seară, de luni până joi, pe Portalmed, doamnă doctor Paula Popiel prezintă o seria largă de patologii și răspunde întrebărilor venit de la spectatori. Dacă totuși la întrebarea dumneavoastră nu s-a putut răspunde în cadrul emisiunii, va rugăm să ne lăsați un mesaj și vom reveni cu un răspuns pentru fiecare dintre voi.

Să ne revedem sănătoși!

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH