BOLIObstetrica și Ginecologie

Bufeurile – factori de risc și tratament alternativ

Bufeurile reprezintă cel mai frecvent simptom al menopauzei și perimenopauzei. Acestea apar la aproximativ două treimi dintre femeile care trec prin perimenopauza și la aproape toate cele cu menopauză indusă sau menopauză precoce.

Caracteristicile bufeurilor

Bufeul este o senzație scurtă de căldură care poate fi însoțită de înroșirea feței, transpirații, frisoane sau palpitații. Cauzele care declanșează bufeurile nu sunt cunoscute, dar se presupune că au legătură cu tulburarie de circulație sanguină induse de menopauză. Bufeurile apar când vasele sangvine de la suprafața pielii se dilată pentru a elimina căldură, astfel apare acea față roșie, îmbujorată.

Bufeurile însoțite de transpirații pot apărea și pe perioadă nopții, purtând numele de transpirații nocturne; acestea pot afecta calitatea somnului.

Severitatea și durata manifestării bufeurilor variază în funcție de organismul fiecărei femei, astfel, în cazul unora, bufeurile se pot manifestă pentru o scurtă perioadă de timp după instalarea menopauzei, iar în cazul altora pentru tot restul vieții, cu diferite grade de intensitate.

Bufeurile - banner

Articole recomandate
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEObstetrica și Ginecologie

Sarcina Extrauterină: Care sunt cauzele, ce complicații pot surveni

3 Minute
Un ovul fertilizat se atașează de mucoasa uterului, în mod normal. Dar la sarcina extrauterină, ovulul fertilizat se află în…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEObstetrica și Ginecologie

Rana pe col: factori de risc, simptome si diagnostic

3 Minute
Cervicita sau rana pe col este o afecțiune ginecologică și reprezint o inflamație a colului uterin. Dacă rana pe col…
AFECȚIUNI ȘI TRATAMENTEObstetrica și GinecologieSFATURI MEDICALE

Te confrunți cu durerea de ovare? Află când devine o urgență medicală

2 Minute
Ovarele sunt glande reproducătoare femeiești, situate de fiecare parte a pelvisului. Ovarele sunt responsabile de producerea ovulelor și servesc ca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.