jocuri și experimente pentru copiiPovești

Biscuiții

Povestea spune că într-o zi, o tânără aflată în sala de așteptare a unui mare aeroport și-a cumpărat o carte și un pachet de biscuiți ca să își ocupe timpul până la plecarea avionului. Așezată pe scaun, a deschis cartea, să citească. Pe scaunul de alături erau biscuiții, iar dincolo de ei, pe următorul scaun, un domn citea ziarul.

Tânăra a desfăcut pachetul de biscuiți și a luat unul. Domnul de pe scaunul din apropiere a întins mana și s-a servit cu un biscuit. Fata nu s-a simțit confortabil văzând că domnul nici măcar nu i-a cerut voie, dar a tăcut și a continuat să citească.

De fiecare dată când fata lua un biscuit, domnul de alături lua și el unul. Fata fierbea de indignare, însă nu era destul de îndrăzneață pentru a-i atrage domnului atenția că se comportă nepotrivit.

Când în pachet a rămas un singur biscuit, fata a așteptat nervoasă, dar și curioasă în același timp, să vadă ce va spune bărbatul. El a întins mâna, a luat biscuitul, l-a rupt în două bucăți egale și i-a dat una dintre ele fetei.

Extrem de supărată, fata a închis cartea, și-a luat lucrurile și a plecat. După ce s-a instalat în avion, puțin mai calmă, fata a deschis geanta, să bage în ea ultima bucățică de biscuit, pe care nu o mai mâncase.

Mare i-a fost mirarea când a văzut că pachetul ei de biscuiți era în geantă, nedesfăcut. A înțeles că mâncase tot timpul din biscuiții domnului, crezând că sunt ai ei. A înțeles și că l-a judecat greșit pe acel domn.

A simțit o rușine cum nu mai simțise vreodată, mai ales când și-a dat seama că domnul împărțise bucuros biscuiții, fără să o judece și fără să se enerveze. Și nici măcar nu mai avea ocazia să își ceară scuze sau să îi mulțumească…

Articole recomandate
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Cu adevărat important

2 Minute
Doi prieteni din copilărie s-au reîntâlnit, după mai mulți ani în care nu se mai văzuseră. Unul dintre ei trăia…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Floarea roșie

2 Minute
Într-o zi, un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar când baietelul a vazut…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi

2 Minute
Se spune că într-o zi, doi îngeri care călătoreau împreună s-au oprit la casa unor oameni bogați, să ceară găzduire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *