jocuri și experimente pentru copiiPovești

Jocuri de interior – păstrează-ți copilul distrat și distras

Jocurile de interior sunt jocuri utile în diverse contexte în care accesul la natură poate fi dificil, fie că asta înseamnă pandemia de COVID-19 sau faptul că părinții sunt ocupați. Află ce jocuri mențin copiii distrați și distrași pentru multă vreme și bucură-te de câteva minute de respiro.

Jocuri de interior – să înceapă distracția

  • Jocul cu baloane – Ține balonul sus. Un joc clasic, ce nu necesită prea multe accesorii. Ai nevoie doar de câteva baloane și de un spațiu aerisit, fără obiecte care i-ar putea răni pe copii. Umflă baloanele, aruncă-le în aer, încurajează-i pe cei mici să împiedice baloanele să atingă podeaua și începeți petrecerea!
  • Jocul senzorial – Acesta este un joc minunat pentru antrenarea simțului tactic al copiilor într-o lume atât de concentrată pe simțul vederii. Începe prin a pune obiecte interesante în cutii, pe care copiii trebuie să le atingă și să le identifice exclusiv prin simțul senzorial. Cutiile de încălțăminte funcționează bine pentru acest joc, deoarece sunt la îndemâna oricui, pot fi tăiate cu ușurință cu foarfeca și nu lasă lumina să pătrundă. Puteți face chiar și din crearea cutiilor o parte a distracției – cereți-le copiilor să le decoreze, trebuie doar să te asiguri că perforezi cutia la dimensiunea potrivită ca mâna lor să poată pătrundă. Plasează un articol în fiecare cutie și lasă copiii să ghicească obiectele. Poți oferi indicii dacă cei mici întâmpină dificultăți în a ghici obiectul.
  • „Spionez cu ochiul meu” – „Spionez” și variațiile sale sunt jocuri excelente pentru o mai bună cunoaștere a lumii din jur. Pentru un copil care nu s-a jucat niciodată, poți alege un obiect evident, care se află la vedere. Dificultatea se poate schimba cu ușurință prin ceea ce spui (lucruri mai mici sau mai puțin evidente) și prin modul în care descrii ceea ce este spionat (textura sau utilitatea lucrurilor, de exemplu).
  • Bowling interior – Este un joc potrivit familiilor cu mai mulți copii. Pentru acest joc veți avea nevoie de spațiu. Poate livingul este încăperea care vă va permite să creați banda de bowling. Pe post de popice se pot folosi sticle goale sau căni de plastic. O minge mică funcționează cel mai bine pentru bowlingul de interior.
  • Simon spune – Începeți prin a selecta persoana care să fie„Simon”. În continuare, copiii trebuie să facă tot ce spune Simon atunci când se începe cu o comandă „Simon spune.” Dacă un copil nu reușește să o facă înainte ca Simon să dea următoarea comandă, atunci el iese din joc. Se poate crește nivelul de dificultate a jocului prin emiterea rapidă a comenzilor și comenzi mai dificil de efectuat. O variantă distractivă este să joci Simon spune cu desenat și colorat. De exemplu: Simon spune desenează o pisică. Simon spune desenează legumele tale preferate. Simon spune desenează o constelație.

Jocul, distracție și sănătate

Jocul nu înseamnă doar distracție, ci este esențial pentru dezvoltare, deoarece contribuie la bunăstarea cognitivă, fizică, socială și emoțională a copiilor. Jocul oferă, de asemenea, o oportunitate ideală pentru părinți de a crea o conexiune profundă cu copiii lor și a petrece timp de calitate împreună. În plus, jocul poate menține copiii distrași pentru o vreme, creând contextul perfect pentru părinți să ia o pauză în care să-și dedice câteva minute și să se reîncarce cu energie.

 

Articole recomandate
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Cu adevărat important

2 Minute
Doi prieteni din copilărie s-au reîntâlnit, după mai mulți ani în care nu se mai văzuseră. Unul dintre ei trăia…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Floarea roșie

2 Minute
Într-o zi, un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar când baietelul a vazut…
jocuri și experimente pentru copiiPovești

Lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi

2 Minute
Se spune că într-o zi, doi îngeri care călătoreau împreună s-au oprit la casa unor oameni bogați, să ceară găzduire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *