Alimentaţia copilului preşcolar

Alimentatia copilului prescolar

Doamna doctor Paula Popiel intră în direct cu voi, și în această seară, pentru o discuție dedicată sănătății copiilor preșcolari.

După ani și ani de alăptat sau căutat formule ideale de lapte praf, de pasat legume, carne, de preparat brânzică proaspătă în casă, de citit etichetele oricărui ingredient de la supermarket, pentru ca juniorul să poată beneficia de tot ce e mai bun, mai proaspăt și mai sănătos… vine vremea să meargă la grădiniță. Așadar, atât părinții, cât și copiii, intră într-o nouă etapă de viață. Care vine și ea cu o nouă serie de provocări la pachet.

Oricare părinte responsabil va fi pus, în această perioadă, în fața unor întrebări și încercări noi, de tipul:

  • „Mama Mariei îi pune ciocolată la pachețel la grădi! Eu de ce nu am? Sunteți părinți răi! Voi nu mă iubiți! Nu mai mănânc nimic, niciodată! Mă mut acasă la Maria!”.
  • „Mama, mi-e foame!”. Mama se bucură, evident: copilul e vesel, sănătos și are poftă de mâncare. Doar că…. mama speră degeaba: „Avem supă de pui cu găluște și fripturică la cuptor, cu salată verde”. „Nuuuuuu! Mie mi-e foame de ciocolată și de înghețată!!!”
  • Lapte cu cereale, poate să fie de ajuns, dimineața? Sau nu e bună deloc această combinație?
  • Care sunt necesitățile de nutriție ale unui copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, dincolo de preferințe și negocieri?
  • Cum discutăm cu copilul și cum îl putem convinge, la aceste vârste, despre importanța alimentației sănătoase?
  • Care este proporția corectă dintre carne, ouă, lactate și fructe și legume proaspete?
  • Cum îl determinăm pe cel mic să mănânce alimente mai puțin atractive, dar sănătoase?

Acestea sunt doar câteva exemple de preocupări părintești normale, care pot avea consecințe pe termen lung, în cazul în care alimentația celui mic, din varii motive, ajunge să fie lipsită de nutrienții esențiali.

Aflați cum să procedați corect, atunci când una dintre sarcinile voastre cele mai importante este să aveți grijă de copii preșcolari, cu sistemul imunitar încă nedezvoltat complet și cu necesități specifice de alimentație în această perioadă.

Vă așteptăm astăzi, 14 aprilie 2020, de la ora 20.30, în direct pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube PortalMed, acolo unde doamna doctor Paula Popiel vă este alături, pentru a răspunde preocupărilor și întrebărilor voastre.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH