SFATURI MEDICALEŞTIRI MEDICALESurse știri

Anticoncepționalele pot schimba comportamentul?

  • Primul anticoncepțional a fost aprobat în SUA în 1960. De atunci, contraceptivele hormonale sunt utilizate zilnic de peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume.
  • În cadrul unui studiu au fost analizate cercetările despre contraceptive și comportamentul competitiv pentru a afla dacă „pilula„ poate schimba/influența comportamentul 

Cercetările au arătat că hormonii naturali au o influență puternică asupra comportamentului la oameni și la alte animale. Dar se știe mai puțin despre efectele comportamentale ale hormonilor sintetici – cum ar fi cei din pilule contraceptive.

Unii dintre hormonii afectați de pilula contraceptivă sunt legați de comportamentul competitiv. În încercarea de a afla mai multe despre modul în care contraceptivele hormonale modifică acest comportament, au fost analizate toate cercetările disponibile  despre contraceptivele hormonale și comportamentul competitiv.

Câteva din descoperiri:

  • Una dintre constatările analizei a fost aceea că aceste contraceptive hormonale pot avea un impact asupra motivației și capacității femeilor de a obține un statut superior.
  • Un studiu arată un efect de scădere a motivației de realizare.
  • Un alt studiu arată o performanță mai scăzută în sarcinile care necesită persistență. Acest lucru este îngrijorător, deoarece oamenii obțin adesea un statut mai înalt prin demonstrarea abilităților sau a măiestriei.
  • Cercetări recente arată că femeile cu ciclu natural se simt mai doritoare și mai atractive din punct de vedere sexual la mijlocul ciclului, dar nu și utilizatoarele de contraceptive hormonale.
  • Acest lucru sugerează că anticoncepționalele hormonale diminuează sentimentul de dorință care probabil motivează comportamentul sexual.
  • Nu au fost găsite dovezi solide că femeile care utilizează  contraceptive hormonale diferă de femeile care nu utilizează „pilula„ în ceea ce privește tipul de bărbați de care sunt atrase. De asemenea, nu au existat dovezi că utilizatoarele se comportă diferit atunci când concurează pentru resurse financiare în comparație cu persoanele care nu iau anticoncepționale. 

Acest articol este republicat din The Conversation sub o licență Creative Commons. Citiți articolul original, aici: https://theconversation.com/taking-the-pill-may-change-your-behaviour-but-exactly-how-is-still-uncertain-187461

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.