LIFE STYLESFATURI MEDICALE

Disc menstrual sau cupa menstruală? Ce ne recomandă specialiștii FemiEko

Produsele menstruale reutilizabile și-au câștigat popularitatea în rândul femeilor din toată lumea pentru le ajută să simtă libertate de mișcare și protecție inclusiv în acea perioadă a lunii. Întâi a apărut cupa menstruală, o alternativă sănătoasă și confortabilă la produsele clasice. Cele care au folosit-o au dat verdictul: este un “must-have”. Apoi, specialiștii FemiEko au creat discul menstrual, un produs intim reutilizabil, cu adevărat inovator, creat pentru a oferi și mai mult confort în timpul menstruației. “Produsul perfect” l-au numit femeile care l-au testat.

Cele două sunt diametral opuse, atât ca formă, cât și ca mod de funcționare. Principiul, însă, este același: vei uita de produsele de unică folosință, pentru care nu va mai fi nevoie să plătești lună de lună. Vei avea parte de libertate totală de mișcare: poți să faci orice tip de sport, înot, yoga, fitness la sală sau alergare în aer liber.

Începe prin a te familiariza mai bine cu două dintre produsele FemiEko. Vei găsi mai jos informațiile necesare despre ce sunt, cum funcționează și care este diferența dintre disc și cupe menstruale.

Ce este discul menstrual și ce beneficii are

Acesta este cel mai recent produs reutilizabil creat pentru a oferi femeilor tot confortul de care au nevoie în timpul menstruației. Este realizat din silicon biocompatibil, care nu irită, nu provoacă alergii și nu dezvoltă vreun miros neplăcut.

Discul colectează eficient sângele menstrual și poate fi folosit în jur de 8 ore, dar nu mai mult de 12. Funcționează pe baza unui sistem simplu: se pliază ușor, cât un tampon și are un inel inovativ pentru a fi simplu de apucat și de scos.

Inovația vine din faptul că va fi poziționat pe diagonala canalului vaginal și în acest mod va colecta sângele menstrual mult mai sus. Poziția lui va fi diferită față de cea a unei cupe menstruale, care se introduce drept. Discul menstrual din silicon funcționează ca un cerc la interior, care se sprijină pe osul pubian. Prin urmare, nu ocupă loc în vagin. Tocmai din acest motiv specialiștii FemiEko recomandă acest produs care poate fi purtat chiar și în timpul sexului, lucru contraindicat atunci când utilizezi un tampon sau o cupă menstruală.

Foarte important de știut atunci când folosești discul menstrual FemiEko este că acesta se sterilizează atât la începutul menstruației, înainte de utilizare, cât și la final, după ce l-ai folosit. Tot ce trebuie să faci este să-l fierbi în apă timp 10-20 de minute, nu mai mult, sau să utilizezi un sterilizator special din gama de accesorii FemiEko. De asemenea, el poate fi curățat în timpul menstruației cu ajutorul unui gel intim.

Ce este cupa menstruală. Recomandări pentru alegerea și folosirea ei

Cupa este un alt produs reutilizabil, realizat tot din silicon medical, care se introduce în vagin și care colectează la interior sângele menstrual.

Spre deosebire de disc – produsul descris mai sus -,  aceasta este disponibilă în două dimensiuni, iar pe cea ideală pentru ține o vei alege în funcție de lungimea cervixului. E esențial să stabilești exact care dintre mărimi ți se potrivește pentru a evita orice risc de scurgeri. Iată recomandările specialiștilor FemiEko:

  • Mărimea A este recomandată femeilor cu flux menstrual scăzut spre mare, care au sub 30 de ani, cervix jos și nu au născut.
  • Mărimea B se potrivește mai degrabă femeilor care au devenit mame, au peste 30 de ani, un flux menstrual mare și cervix înalt.
  • Mărimea TEEN este recomandată pentru adolescente și fete virgine.

Utilizarea cupei menstruale se face simplu: se amplasează în canalul vaginal, oferind confort și protecție 100%. Dacă ai un flux ușor, o poți păstra între 8 și 10 ore, iar dacă fluxul este abundent cupa trebuie golită la un interval de 3-4 ore și reintrodusă. Produsul are o coadă lungă, ce se poate ajusta prin tăiere, astfel încât să-ți fie cât mai confortabilă. Poartă-l în vacanță, atunci când faci sport sau când pur și simplu îți duci la bun sfârșit activitățile tale de zi cu zi.

cupa menstruala

Diferențe între discul menstrual și cupa menstruală

  • Poziționarea în interiorul vaginului este diferită: discul colectează sângele menstrual mult mai sus, pentru că va fi poziționat pe diagonala canalului vaginal. Nu va ocupa efectiv loc în vagin. Cupa, în schimb, se introduce drept, nu foarte sus, asemenea unui tampon de unică folosință, pentru a crea vidul necesar colectării menstruației.
  • Poți face sex atunci când porți discul menstrual, nu și atunci când folosești cupa menstruală.
  • Discul arată ca o diafragmă, în timp ce cupa are o formă conică.
  • Discul menstrual are o margine ușor mai groasă și nu face vid, ci se poziționează fix și rămâne deschis, reușind să colecteze menstruația în mod corect și confortabil pentru tine.

disc sau cupa menstruala

Când vine vorba de alegerea unui produs menstrual sau de igienă intimă e important să știi care sunt nevoile tale, dar și cum funcționează fiecare, ce avantaje sau dezavantaje are. După ce ai aflat toate informațiile necesare despre cele două produse FemiEko, cupa și discul menstrual, optează pentru varianta potrivită ție.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *