Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: China a aprobat vaccinul produs de Sinopharm

 

Autoritățile chineze de reglementare au acordat astăzi autorizația condiționată de punere pe piață a vaccinului produs de o companie afiliată gigantului farmaceutic Sinopharm.

Încă nu au fost publicate date detaliate privind eficacitatea vaccinului, însă dezvoltatorul său, Beijing Biological Products Institute, o unitate a filialei Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), a declarat miercuri că vaccinul său a fost 79,34% eficient în prevenirea dezvoltării bolii, pe baza datelor intermediare.

Aprobarea, anunțată de Administrația Națională pentru Produse Medicale, vine după ce luna aceasta Emiratele Arabe Unite au devenit prima țară care a aprobat vaccinul pentru administrarea la populația generală, iar Pakistanul a anunțat un acord de cumpărare de 1,2 milioane de doze.

În timp ce China a fost mai lentă decât alte câteva țări în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, inoculează o parte din populație de luni de zile, cu trei vaccinuri diferite (două dezvoltate de CNBG și unul de Sinovac Biotec), încă în curs de testare, aflate în stadii avansate ale studiilor clinice.

China a lansat în iulie un program de utilizare de urgență, destinat lucrătorilor esențiali și altor persoane cu risc crescut de infecție, administrând peste 15 milioane de doze începând din data de 15 decembrie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29505P

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *