Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: China a aprobat vaccinul produs de Sinopharm

 

Autoritățile chineze de reglementare au acordat astăzi autorizația condiționată de punere pe piață a vaccinului produs de o companie afiliată gigantului farmaceutic Sinopharm.

Încă nu au fost publicate date detaliate privind eficacitatea vaccinului, însă dezvoltatorul său, Beijing Biological Products Institute, o unitate a filialei Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), a declarat miercuri că vaccinul său a fost 79,34% eficient în prevenirea dezvoltării bolii, pe baza datelor intermediare.

Aprobarea, anunțată de Administrația Națională pentru Produse Medicale, vine după ce luna aceasta Emiratele Arabe Unite au devenit prima țară care a aprobat vaccinul pentru administrarea la populația generală, iar Pakistanul a anunțat un acord de cumpărare de 1,2 milioane de doze.

În timp ce China a fost mai lentă decât alte câteva țări în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, inoculează o parte din populație de luni de zile, cu trei vaccinuri diferite (două dezvoltate de CNBG și unul de Sinovac Biotec), încă în curs de testare, aflate în stadii avansate ale studiilor clinice.

China a lansat în iulie un program de utilizare de urgență, destinat lucrătorilor esențiali și altor persoane cu risc crescut de infecție, administrând peste 15 milioane de doze începând din data de 15 decembrie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29505P

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.