Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: China a aprobat vaccinul produs de Sinopharm

 

Autoritățile chineze de reglementare au acordat astăzi autorizația condiționată de punere pe piață a vaccinului produs de o companie afiliată gigantului farmaceutic Sinopharm.

Încă nu au fost publicate date detaliate privind eficacitatea vaccinului, însă dezvoltatorul său, Beijing Biological Products Institute, o unitate a filialei Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), a declarat miercuri că vaccinul său a fost 79,34% eficient în prevenirea dezvoltării bolii, pe baza datelor intermediare.

Aprobarea, anunțată de Administrația Națională pentru Produse Medicale, vine după ce luna aceasta Emiratele Arabe Unite au devenit prima țară care a aprobat vaccinul pentru administrarea la populația generală, iar Pakistanul a anunțat un acord de cumpărare de 1,2 milioane de doze.

În timp ce China a fost mai lentă decât alte câteva țări în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, inoculează o parte din populație de luni de zile, cu trei vaccinuri diferite (două dezvoltate de CNBG și unul de Sinovac Biotec), încă în curs de testare, aflate în stadii avansate ale studiilor clinice.

China a lansat în iulie un program de utilizare de urgență, destinat lucrătorilor esențiali și altor persoane cu risc crescut de infecție, administrând peste 15 milioane de doze începând din data de 15 decembrie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29505P

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *