Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: China a aprobat vaccinul produs de Sinopharm

 

Autoritățile chineze de reglementare au acordat astăzi autorizația condiționată de punere pe piață a vaccinului produs de o companie afiliată gigantului farmaceutic Sinopharm.

Încă nu au fost publicate date detaliate privind eficacitatea vaccinului, însă dezvoltatorul său, Beijing Biological Products Institute, o unitate a filialei Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), a declarat miercuri că vaccinul său a fost 79,34% eficient în prevenirea dezvoltării bolii, pe baza datelor intermediare.

Aprobarea, anunțată de Administrația Națională pentru Produse Medicale, vine după ce luna aceasta Emiratele Arabe Unite au devenit prima țară care a aprobat vaccinul pentru administrarea la populația generală, iar Pakistanul a anunțat un acord de cumpărare de 1,2 milioane de doze.

În timp ce China a fost mai lentă decât alte câteva țări în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, inoculează o parte din populație de luni de zile, cu trei vaccinuri diferite (două dezvoltate de CNBG și unul de Sinovac Biotec), încă în curs de testare, aflate în stadii avansate ale studiilor clinice.

China a lansat în iulie un program de utilizare de urgență, destinat lucrătorilor esențiali și altor persoane cu risc crescut de infecție, administrând peste 15 milioane de doze începând din data de 15 decembrie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29505P

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *