Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Vaccinul AstraZeneca/Oxford, aprobat în Marea Britanie

Marea Britanie este, din nou, prima țară din lume care aprobă un alt vaccin anti-COVID-19, și anume pe cel produs de AstraZeneca și dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford.

Guvernul a acordat miercuri autorizația pe punere pe piață în urma recomandării Agenției de Reglementare pentru Medicamente și Sănătate (MHRA). Administrarea vaccinului va începe din data de 4 ianuarie 2021 persoanelor cu vârsta de 18 ani, care nu suferă de alergii.

Vaccinul AstraZeneca/Oxford este al treilea vaccin împotriva Covid-19 autorizat în Marea Britanie, după cele ale Pfizer/BioNTech și Moderna.

Vaccinul realizat de AstraZeneca/Universitatea Oxford, AZD1222, numit inițial ChAdOx1 nCoV-19, a început să fie dezvoltat în luna ianuarie a acestui an și se bazează pe un vector viral (un virus prezent la cimpanzei).

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *