Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

75 de noi medicamente introduse în Canamed de la 1 ianuarie 2021

 

Ministerul Sănătății a introdus în Canamed (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate pentru punere pe piață în România ) încă 75 de medicamente. decizia urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Decizia a fost luată prin Ordin al ministrului Sănătății, care prevede că în anexa 1 a ordinului nr. 1.165/2020, prin care s-a făcut ultima corecție a Canamed, după poziția 6 712 se introduc 75 noi poziții (6 713-6 787), alte 33 se abrogă și 88 se modifică.

Printre medicamentele nou introduse în Canamed se numără Vyndaqel 61 mg (tafamidis, DAPP Pfizer Belgia) -pentru tratamentul amiloidozei cu transtiretină la pacienţi adulţi cu polineuropatie simptomatică stadiul 1; Mayzent 0,25 mg (siponimod, DAPP Novartis Olanda) – pentru tratamentul pacienților adulți cu scleroză multiplă secundar progresivă și Atazanavir Stada 300 mg (atazanavir, DAPP Stada M&D România), un antiretroviral pentru infecția cu HIV.

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

1 Minute
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Structura creierului influențează comportamentul psihopat

1 Minute
Un studiu de neuroimagistică relevă diferențe structurale și funcționale în zonele creierului asociate cu reglarea emoțională la oamenii cu trăsături…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *