Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

75 de noi medicamente introduse în Canamed de la 1 ianuarie 2021

 

Ministerul Sănătății a introdus în Canamed (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate pentru punere pe piață în România ) încă 75 de medicamente. decizia urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Decizia a fost luată prin Ordin al ministrului Sănătății, care prevede că în anexa 1 a ordinului nr. 1.165/2020, prin care s-a făcut ultima corecție a Canamed, după poziția 6 712 se introduc 75 noi poziții (6 713-6 787), alte 33 se abrogă și 88 se modifică.

Printre medicamentele nou introduse în Canamed se numără Vyndaqel 61 mg (tafamidis, DAPP Pfizer Belgia) -pentru tratamentul amiloidozei cu transtiretină la pacienţi adulţi cu polineuropatie simptomatică stadiul 1; Mayzent 0,25 mg (siponimod, DAPP Novartis Olanda) – pentru tratamentul pacienților adulți cu scleroză multiplă secundar progresivă și Atazanavir Stada 300 mg (atazanavir, DAPP Stada M&D România), un antiretroviral pentru infecția cu HIV.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *