Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

75 de noi medicamente introduse în Canamed de la 1 ianuarie 2021

 

Ministerul Sănătății a introdus în Canamed (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate pentru punere pe piață în România ) încă 75 de medicamente. decizia urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Decizia a fost luată prin Ordin al ministrului Sănătății, care prevede că în anexa 1 a ordinului nr. 1.165/2020, prin care s-a făcut ultima corecție a Canamed, după poziția 6 712 se introduc 75 noi poziții (6 713-6 787), alte 33 se abrogă și 88 se modifică.

Printre medicamentele nou introduse în Canamed se numără Vyndaqel 61 mg (tafamidis, DAPP Pfizer Belgia) -pentru tratamentul amiloidozei cu transtiretină la pacienţi adulţi cu polineuropatie simptomatică stadiul 1; Mayzent 0,25 mg (siponimod, DAPP Novartis Olanda) – pentru tratamentul pacienților adulți cu scleroză multiplă secundar progresivă și Atazanavir Stada 300 mg (atazanavir, DAPP Stada M&D România), un antiretroviral pentru infecția cu HIV.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *