FDA avertizează în legătură cu produsele care pretind că tratează COVID-19

FDA U.S. Food & Drug Administration
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o scrisoare de avertizare cu privire la un comerciant care vinde produse cu dioxid de clor pretinzând că pot trata COVID-19.
FDA a avertizat consumatorii să nu achiziționeze sau să folosească produse cu dioxid de clor vândute sub formă de tratamente medicale, întrucât administrația nu are cunoștință de nicio dovadă științifică care să confirme siguranța sau eficacitatea acestora.
În ciuda avertismentelor anterioare, FDA își manifestă îngrijorarea că produsele cu dioxid de clor sunt în continuare vândute online, fiind însoțite de afirmații înșelătoare, conform cărora ar fi sigure și eficiente pentru tratamentul bolilor, inclusiv pentru combaterea COVID-19.
„Vânzarea acestor produse poate pune în pericol sănătatea unei persoane și întârzie un tratament medical adecvat, ” a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn. „Continuăm să luăm măsuri în eforturile noastre de a monitoriza tratamentele frauduloase în timpul acestei urgențe de sănătate publică și reamintim publicului să solicite ajutor medical de la furnizorii de servicii medicale autorizați.”

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-warns-seller-marketing-dangerous-chlorine-dioxide-products-claim

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH