Știri de ultimă oră

FDA avertizează în legătură cu produsele care pretind că tratează COVID-19

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o scrisoare de avertizare cu privire la un comerciant care vinde produse cu dioxid de clor pretinzând că pot trata COVID-19.
FDA a avertizat consumatorii să nu achiziționeze sau să folosească produse cu dioxid de clor vândute sub formă de tratamente medicale, întrucât administrația nu are cunoștință de nicio dovadă științifică care să confirme siguranța sau eficacitatea acestora.
În ciuda avertismentelor anterioare, FDA își manifestă îngrijorarea că produsele cu dioxid de clor sunt în continuare vândute online, fiind însoțite de afirmații înșelătoare, conform cărora ar fi sigure și eficiente pentru tratamentul bolilor, inclusiv pentru combaterea COVID-19.
„Vânzarea acestor produse poate pune în pericol sănătatea unei persoane și întârzie un tratament medical adecvat, ” a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn. „Continuăm să luăm măsuri în eforturile noastre de a monitoriza tratamentele frauduloase în timpul acestei urgențe de sănătate publică și reamintim publicului să solicite ajutor medical de la furnizorii de servicii medicale autorizați.”

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-warns-seller-marketing-dangerous-chlorine-dioxide-products-claim

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Livrarea vaccinului Pfizer va întârzia cu 3-4 săptămâni în toate țările UE

1 Minute
Compania Pfizer a anunțat că vor exista întârzieri în livrările de vaccinuri, din cauza unor lucrări care au scopul de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Prospectul vaccinului Moderna - disponibil online

1 Minute
Autoritățile române au publicat prospectul vaccinului produs de compania farmaceutică americană Moderna, denumit „COVID-19 Vaccine Moderna”, din care România a…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *