Sportul acasă

Sport si miscare de acasa

Sportul este o activitate care ar trebui să facă parte din viața noastră, a tuturor. Deși situația actuală ne strică planurile de a merge la sală sau de a alerga în aer liber, există totuși soluții: sportul practicat acasă. Dacă nu erai deja un împătimit al sportului, acum este momentul să devii unul. Statul în casă ne conduce spre sedentarism, ceea ce ne poate afecta condiția și sănătatea fizică, dar și starea psihică.

Beneficiile sportului

În momentul în care vrem să începem și să menținem practicarea sportului, cel mai important lucru este să fim conștienți de beneficiile acestuia. Pe lângă faptul că ajută la menținerea sănătatății organismului, activitatea fizică încetinește și procesul de îmbătrânire. Sportul joacă un rol foarte important în reducerea riscului de osteoporoză și artrită și îmbunătățește circulația sângelui și nivelul de oxigenare. Mai mult decât atât: sportul reduce stresul, crește nivelul de endofină și serotonină, iar pe termen lung ne ajută să ne odihnim mai bine.

Exerciții de făcut acasă zilnic

1. Genoflexiuni

  • Așezați-vă cu picioarele ușor depărtate, până la nivelul umerilor.
  • Țineți capul și spatele drept, iar pieptul în față.
  • Lăsați-vă în jos, până ce genunchii trec ușor de vârful picioarelor.

Se fac 3 serii de câte 10-15 exerciții.

2. Abdomene

  • Așezați-vă pe spate, cu mâinile la ceafă și genunchii flexați.
  • Ridicați torsul până ce ajungeți aproape în poziția de șezut.
  • Rămâneți în poziția respectivă aproximativ 1 secundă, apoi întorceți-vă în poziția de la care ați plecat.

Se fac 3 serii de câte 10-15 exerciții.

3. Flotări

  • Așeazați-vă cu corpul la orizontală și sprijiniți-vă pe degetele de la picioare și pe palme. Brațele trebuie să se afle în extensie totală.
  • Coborâți prin flexarea brațelor, până ce pieptul ajunge aproape de sol.
  • Reveniți la poziția inițială, împingându-vă în brațe.

Se fac 3 serii de câte 10-15 exerciții.

Acestea sunt doar câteva exemple de exerciții fizice care activează toate funcțiile corpului și contribuie la menținerea unui tonus bun. Avantajul acestora este că pot fi practicate oriunde și oricând. În cazul în care ni se pare dificil să facem acest număr de exerciții din prima zi, putem începe cu un număr mai mic, pe care să îl creștem progresiv, de la o zi la alta.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH