Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Singapore – prima țară din Asia care aprobă un vaccin anti-COVID-19

 

Singapore a devenit prima țară din Asia care a aprobat noul vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech și așteaptă să primească primele doze până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat luni premierul Lee Hsien Loong. Orașul-stat de 5,7 milioane de oameni se așteaptă să aibă suficiente vaccinuri pentru toată lumea până în al treilea trimestru al anului 2021 și îl va oferi gratuit pentru cetățeni și rezidenți pe termen lung, a spus Lee. În timp ce vaccinarea va fi voluntară, Lee a spus că el și alți oficiali guvernamentali vor fi printre primii beneficiari, împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății, alți angajați din prima linie, vârstnici și alte persoane vulnerabile.

Singapore a semnat, de asemenea, acorduri avansate de achiziție și a purtat negocieri și pentru alte vaccinuri-candidate avansate, printre care cele produse de Moderna și Sinovac.

Prima țară din lume care a aprobat un vaccin anti-COVID-19, respectiv cel produs de Pfizer/BioNTech, a fost Marea Britanie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSL1N2IU0GW

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *