Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Singapore – prima țară din Asia care aprobă un vaccin anti-COVID-19

 

Singapore a devenit prima țară din Asia care a aprobat noul vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech și așteaptă să primească primele doze până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat luni premierul Lee Hsien Loong. Orașul-stat de 5,7 milioane de oameni se așteaptă să aibă suficiente vaccinuri pentru toată lumea până în al treilea trimestru al anului 2021 și îl va oferi gratuit pentru cetățeni și rezidenți pe termen lung, a spus Lee. În timp ce vaccinarea va fi voluntară, Lee a spus că el și alți oficiali guvernamentali vor fi printre primii beneficiari, împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății, alți angajați din prima linie, vârstnici și alte persoane vulnerabile.

Singapore a semnat, de asemenea, acorduri avansate de achiziție și a purtat negocieri și pentru alte vaccinuri-candidate avansate, printre care cele produse de Moderna și Sinovac.

Prima țară din lume care a aprobat un vaccin anti-COVID-19, respectiv cel produs de Pfizer/BioNTech, a fost Marea Britanie.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSL1N2IU0GW

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *