ŞTIRI MEDICALE

1 miliard de oameni vor fi obezi până în 2030, dacă nu se iau măsuri urgente

1 miliard înseamnă de două ori mai mult decât în 2010, a declarat organizația World Obesity Federation într-un nou raport publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Obezității.

Există o mai mare conștientizare a faptului că obezitatea este de fapt o boală – o boală cronică, recidivantă, cu mai mulți factori- și nu doar rezultatul unor alegeri individuale sau al faptului că oamenii sunt leneși. Europa, în ansamblu, este bine echipată pentru această provocare datorită accesului generos la asistență medicală, dar stigmatul încă atașat obezității poate întârzia tratamentul.”, a declarat pentru Euronews Next Olivia Cavalcanti (director al Departamentului Science din cadrul World Obesity Federation).

Peste 150 de experți în domeniul sănătății la nivel mondial și militanți fac acum apel la un plan de acțiune urgent și cuprinzător pentru a reveni pe drumul cel bun în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de a opri creșterea obezității până în 2025 la nivelul din 2010.

De mult prea mult timp am eșuat cu toții în ceea ce privește obezitatea și am fost martorii unor generații de neînțelegeri, fragmentare, investiții insuficiente și stigmatizarea obezității și a celor afectați de aceasta„, scriu aceștia într-o scrisoare deschisă.

Numai în Europa, se preconizează că aproape 30 % dintre adulți vor fi obezi până în 2030, iar unul din șase copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani va fi obez, potrivit celui mai recent raport World Obesity Atlas 2022.

Sursa: euronews.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Virușii schimbă mirosurile gazdelor pentru a atrage țânțarii

2 Minute
Peste 1 milion de decese în fiecare an sunt atribuite bolilor transmise de țânțari, inclusiv malaria, febra galbenă, febra Dengue,…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.