ŞTIRI MEDICALE

1 miliard de oameni vor fi obezi până în 2030, dacă nu se iau măsuri urgente

1 miliard înseamnă de două ori mai mult decât în 2010, a declarat organizația World Obesity Federation într-un nou raport publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Obezității.

Există o mai mare conștientizare a faptului că obezitatea este de fapt o boală – o boală cronică, recidivantă, cu mai mulți factori- și nu doar rezultatul unor alegeri individuale sau al faptului că oamenii sunt leneși. Europa, în ansamblu, este bine echipată pentru această provocare datorită accesului generos la asistență medicală, dar stigmatul încă atașat obezității poate întârzia tratamentul.”, a declarat pentru Euronews Next Olivia Cavalcanti (director al Departamentului Science din cadrul World Obesity Federation).

Peste 150 de experți în domeniul sănătății la nivel mondial și militanți fac acum apel la un plan de acțiune urgent și cuprinzător pentru a reveni pe drumul cel bun în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de a opri creșterea obezității până în 2025 la nivelul din 2010.

De mult prea mult timp am eșuat cu toții în ceea ce privește obezitatea și am fost martorii unor generații de neînțelegeri, fragmentare, investiții insuficiente și stigmatizarea obezității și a celor afectați de aceasta„, scriu aceștia într-o scrisoare deschisă.

Numai în Europa, se preconizează că aproape 30 % dintre adulți vor fi obezi până în 2030, iar unul din șase copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani va fi obez, potrivit celui mai recent raport World Obesity Atlas 2022.

Sursa: euronews.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *