ŞTIRI MEDICALE

3 curiozități din istoria medicinei

1. Capcana pentru tenie

În 1854 doctorul american Alphonsus Myers a patentat dispozitivul numit “capcana pentru tenie”: un tub gol de aur momit cu o bucată de brânză și atașat de o sfoară. “Procedura” propusă de inventator presupunea înghițirea tubului de către pacient și așteptarea momentului când viermele ar fi mușcat momeala. Apoi, cu ajutorul sforii, tenia ar fi fost extrasă din organismul pacientului. Inventatorul a susținut că a prins cu ajutorul tubului o tenie lungă de 15 metri, dar afirmațiile erau simple invenții pentru a vinde aparatul ridicol.

2. Marinarul care a înghițit 30 de cuțite

În 1808 un marinar s-a internat la un spital din Londra cu dureri abdominale puternice. Marinarul a spus că a înghițit 30 de cuțite, ca provocare primită la o petrecere. Medicii nu l-au crezut, iar câteva luni mai târziu, marinarul a murit. După decesul său, s-a constatat că marinarul spusese adevărul: în stomacul și intestinele lui au fost găsite părți corodate de la peste 30 de cuțite.

3. “Poate trăi melcul de grădină în stomacul uman?”

În 1859, Sarah Ann, o fetiță de 12 ani din Londra a vomitat un melc mare de grădină. Apoi, încă 7 melci, de diverse mărimi, toți vii. Medicul a întrebat-o ce a mâncat, iar Sarah a răspuns: salată din grădină. Concluzia medicului a fost că Sarah înghițise o familie de melci, care s-a dezvoltat în interiorul stomacului ei. Cazul a generat celebra întrebare, formulată într-o revistă medicală: poate trăi melcul de grădină în stomacul uman? Iar răspunsul este: nu, nu se poate.

Sursa: sciencefocus.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *