ŞTIRI MEDICALE

Câinii special antrenați pot adulmeca COVID-19 cu o precizie de 94 %

În Marea Britanie au fost testați 6 câini antrenați special să detecteze Covid-19. Din 3.500 de mostre adulmecate (donate de către cetățeni) cei 6 câini – Asher, Kyp, Lexie, Tala, Millie și Marlow au reușit să identifice cu o acuratețe de 94% mostrele de la persoanele infectate cu Coronavirus, dar asimptomatice, precum și de la persoane care aveau o încărcătură virală scăzută.

Ceea ce a fost grozav a fost faptul că animalele dresate pe varianta originală au fost transferați apoi pe noua variantă [Kent]. Aceștia au putut detecta noua variantă fără nicio pregătire suplimentară. Așadar, acest lucru ne dă o speranță reală și sugerează că sunt capabili cu adevărat să detecteze diferite variante ale COVID” – a declarat profesorul James Logan, șeful departamentului de control al bolilor de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), care a condus proiectul.

Pentru următoarea etapă, cercetătorii își doresc să testeze capacitatea câinilor de a detecta virusul pe persoane reale în medii reale, cum ar fi aeroporturile și evenimentele sportive.

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *