ŞTIRI MEDICALE

Câinii special antrenați pot adulmeca COVID-19 cu o precizie de 94 %

În Marea Britanie au fost testați 6 câini antrenați special să detecteze Covid-19. Din 3.500 de mostre adulmecate (donate de către cetățeni) cei 6 câini – Asher, Kyp, Lexie, Tala, Millie și Marlow au reușit să identifice cu o acuratețe de 94% mostrele de la persoanele infectate cu Coronavirus, dar asimptomatice, precum și de la persoane care aveau o încărcătură virală scăzută.

Ceea ce a fost grozav a fost faptul că animalele dresate pe varianta originală au fost transferați apoi pe noua variantă [Kent]. Aceștia au putut detecta noua variantă fără nicio pregătire suplimentară. Așadar, acest lucru ne dă o speranță reală și sugerează că sunt capabili cu adevărat să detecteze diferite variante ale COVID” – a declarat profesorul James Logan, șeful departamentului de control al bolilor de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), care a condus proiectul.

Pentru următoarea etapă, cercetătorii își doresc să testeze capacitatea câinilor de a detecta virusul pe persoane reale în medii reale, cum ar fi aeroporturile și evenimentele sportive.

Sursa:  sciencefocus.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *