CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

30% dintre pacienții cu forme grave de COVID-19 suferă de probleme neurologice

Unul din trei pacienți care au făcut forme grave de COVID-19 se alege cu probleme neurologice, după cum a dezvăluit un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

După analizarea a peste 230.000 de cazuri medicale din Statele Unite, cercetătorii au descoperit că o treime din bolnavii grav afectați de noul coronavirus se luptă cu tulburări neurologice chiar și la șase luni după vindecarea de COVID-19. Conform studiului, persoanele care au avut forme severe de COVID-19 au un risc cu 44% mai mare de a dezvolta afecțiuni neurologice, în comparație cu persoanele care au suferit de gripă sau care au dezvoltat alte probleme respiratorii.

Cea mai întâlnită afecțiune neurologică este anxietatea (17%), dar alți pacienți care s-au confruntat cu COVID-19 în forme agresive și au ajuns la Terapie Intensivă au fost diagnosticați la externare cu demență (2%) sau au suferit un accident vascular cerebral (7%).

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *