ŞTIRI MEDICALE

A fost descoperită o legătură între bolile psihice și funcțiile organismului

Un nou studiu publicat în BioMedical Engineering stabilește o legătură între bolile psihice și fluctuațiile mari ale tensiunii arteriale, care pot duce la boli cardiovasculare și la afecțiuni ale organelor.

Variația redusă a ritmului cardiac este frecventă la persoanele cu boli mintale și indică faptul că răspunsul organismului la stres este slab, exacerbând efectele negative ale stresului cronic.

Dr. Renly Lim, cercetător la UniSA, și colegii săi de la universități din Malaezia spun că există dovezi clare că bolile mintale interferează cu funcțiile autonome ale organismului, inclusiv cu tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura și respirația.

„Ceea ce urmărim nu este un ritm cardiac în continuă schimbare, ci o variație ridicată a ritmului cardiac. Acest lucru se obține printr-o dietă sănătoasă, exerciții fizice, un nivel scăzut de stres și o sănătate mentală bună.”

În timp ce variațiile mari ale tensiunii arteriale în timpul zilei nu sunt ideale, noaptea presiunea sistolică ar trebui să scadă cu 10-20% pentru a permite inimii să se odihnească. Cercetătorii au constatat că la persoanele cu probleme de sănătate mintală, tensiunea arterială nu scade suficient de mult noaptea.

Sursa: news-medical.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *