ŞTIRI MEDICALE

A fost descoperită o legătură între bolile psihice și funcțiile organismului

Un nou studiu publicat în BioMedical Engineering stabilește o legătură între bolile psihice și fluctuațiile mari ale tensiunii arteriale, care pot duce la boli cardiovasculare și la afecțiuni ale organelor.

Variația redusă a ritmului cardiac este frecventă la persoanele cu boli mintale și indică faptul că răspunsul organismului la stres este slab, exacerbând efectele negative ale stresului cronic.

Dr. Renly Lim, cercetător la UniSA, și colegii săi de la universități din Malaezia spun că există dovezi clare că bolile mintale interferează cu funcțiile autonome ale organismului, inclusiv cu tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura și respirația.

„Ceea ce urmărim nu este un ritm cardiac în continuă schimbare, ci o variație ridicată a ritmului cardiac. Acest lucru se obține printr-o dietă sănătoasă, exerciții fizice, un nivel scăzut de stres și o sănătate mentală bună.”

În timp ce variațiile mari ale tensiunii arteriale în timpul zilei nu sunt ideale, noaptea presiunea sistolică ar trebui să scadă cu 10-20% pentru a permite inimii să se odihnească. Cercetătorii au constatat că la persoanele cu probleme de sănătate mintală, tensiunea arterială nu scade suficient de mult noaptea.

Sursa: news-medical.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *