ŞTIRI MEDICALE

A fost descoperită o legătură între bolile psihice și funcțiile organismului

Un nou studiu publicat în BioMedical Engineering stabilește o legătură între bolile psihice și fluctuațiile mari ale tensiunii arteriale, care pot duce la boli cardiovasculare și la afecțiuni ale organelor.

Variația redusă a ritmului cardiac este frecventă la persoanele cu boli mintale și indică faptul că răspunsul organismului la stres este slab, exacerbând efectele negative ale stresului cronic.

Dr. Renly Lim, cercetător la UniSA, și colegii săi de la universități din Malaezia spun că există dovezi clare că bolile mintale interferează cu funcțiile autonome ale organismului, inclusiv cu tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura și respirația.

„Ceea ce urmărim nu este un ritm cardiac în continuă schimbare, ci o variație ridicată a ritmului cardiac. Acest lucru se obține printr-o dietă sănătoasă, exerciții fizice, un nivel scăzut de stres și o sănătate mentală bună.”

În timp ce variațiile mari ale tensiunii arteriale în timpul zilei nu sunt ideale, noaptea presiunea sistolică ar trebui să scadă cu 10-20% pentru a permite inimii să se odihnească. Cercetătorii au constatat că la persoanele cu probleme de sănătate mintală, tensiunea arterială nu scade suficient de mult noaptea.

Sursa: news-medical.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.