ŞTIRI MEDICALE

A fost inventat testul de sarcină pe bază de salivă. Produsul se numește SaliStick

Primul test de sarcină pe bază de salivă a fost lansat oficial, în Israel. Produsul reprezintă rezultatul muncii unei echipe de oameni de știință din cadrul unui start-up din această țară.

Compania care a realizat testul de sarcină bazat pe salivă a efectuat mai multe studii clinice, în care a inclus peste 300 de femei. Produsul a fost denumit SaliStick. Voluntarele au fost fie însărcinate, fie nu. În momentul de față, firma din Israel care a produs acest tip de test, denumită Salignostics, așteaptă certificarea produsului din partea Comisiei Europene și a Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA), SUA. „Saliva este un mijloc non-invaziv prin care putem detecta virusuri, hormoni și anumite afecțiuni. Am reușit să livrăm un produs care elimină nevoia de a recolta sânge sau urină pentru a depista o sarcină”, a precizat dr. Guy Krief, director al Salignostics, citat de The Times of Israel.

Anual, la nivel global, se vând teste de sarcină în valoare de 2 miliarde de dolari. De asemenea, cercetările specialiștilor din Israel au arătat că 68% dintre femei ar opta pentru un test de sarcină pe bază de salivă, în detrimentul metodelor clasice de testare.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *