ŞTIRI MEDICALE

A fost inventat testul de sarcină pe bază de salivă. Produsul se numește SaliStick

Primul test de sarcină pe bază de salivă a fost lansat oficial, în Israel. Produsul reprezintă rezultatul muncii unei echipe de oameni de știință din cadrul unui start-up din această țară.

Compania care a realizat testul de sarcină bazat pe salivă a efectuat mai multe studii clinice, în care a inclus peste 300 de femei. Produsul a fost denumit SaliStick. Voluntarele au fost fie însărcinate, fie nu. În momentul de față, firma din Israel care a produs acest tip de test, denumită Salignostics, așteaptă certificarea produsului din partea Comisiei Europene și a Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA), SUA. „Saliva este un mijloc non-invaziv prin care putem detecta virusuri, hormoni și anumite afecțiuni. Am reușit să livrăm un produs care elimină nevoia de a recolta sânge sau urină pentru a depista o sarcină”, a precizat dr. Guy Krief, director al Salignostics, citat de The Times of Israel.

Anual, la nivel global, se vând teste de sarcină în valoare de 2 miliarde de dolari. De asemenea, cercetările specialiștilor din Israel au arătat că 68% dintre femei ar opta pentru un test de sarcină pe bază de salivă, în detrimentul metodelor clasice de testare.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *