ŞTIRI MEDICALE

Un nou vaccin împotriva Ebola, dezvoltat de Oxford/AstraZeneca. 26 de voluntari sunt incluși în primul studiu clinic

Oamenii de știință ai Universității Oxford și cei din cadrul companiei AstraZeneca și-au unit din nou forțele, de această dată pentru a crea un nou vaccin împotriva virusului Ebola. În momentul de față, cercetarea se află în prima fază, concluziile urmând a fi publicate peste șase luni.

Noul vaccin împotriva Ebola, realizat de Universitatea Oxford împreună cu AstraZeneca, folosește o tehnologie similară celei a vaccinului anti-COVID-19. Este destinat să asigure protecție împotriva tulpinilor Zaire și Sudan, considerate responsabile de rata ridicată de mortalitate pe care virusul Ebola o are. Prima fază a studiului clinic va include 26 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Aceștia vor primi vaccinul și vor fi monitorizați pe o perioadă de șase luni, la Oxford. Marea Britanie. O altă etapă a acestei prime faze se va desfășura în Tanzania. Rezultatele acestei cercetări vor fi făcute publice în a doua jumătate a anului 2022. În prima fază a studiului vor fi analizate efectele adverse, siguranța și puterea de acțiune a vaccinului.

„Ebola creează multe probleme în zonele afectate și prezintă un risc imens pentru angajații din domeniul medical. Avem nevoie de mai multe vaccinuri pentru a ține sub control această boală”, susține Teresa Lambe, profesor în cadrul Universității Oxford, citată de Daily Mail. Virusul Ebola se transmite la oameni de la animalele sălbatice, precum liliecii sau primatele.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *