CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Administrarea incorectă a antibioticelor pentru tratarea COVID-19 poate crește rezistența bacteriilor la medicamente

Folosirea antibioticelor în mod necorespunzător în timpul pandemiei de COVID-19 ar putea avea ca efect creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice. Din această cauză, acțiunea acestor medicamente va fi ineficientă. Este concluzia la care au ajuns specialiștii Organizației Pan-Americane a Sănătății.

Câteva țări din America Latină, printre care Argentina, Uruguay, Ecuador, Guatemala și Paraguay, au raportat fenomenul rezistenței bacteriilor la antibiotice. Din această cauză, mortalitatea în rândul pacienților bolnavi de COVID-19 este ridicată în aceste state. Organizației Pan-Americană de Sănătate susține că rezistența bacteriană este generată de administrarea incorectă a medicamentelor, pe toată perioada pandemiei. „Am observat o creștere semnificativă a consumului de astfel de medicamente și administrarea lor incorectă. Consecințele acestui fenomen pot fi dramatice”, a avertizat Carissa Etienne, directorul Organizației de Sănătate Pan Americane, citată de Reuters.

Prin administrarea incorectă a antibioticelor, specialiștii din America Latină vor să transmită faptul că acestea au fost utilizate în exces în cazurile pozitive de COVID-19. Datele raportate de spitalele regionale arată că peste 90% dintre pacienți s-au tratat cu antibiotice, deși doar 7% dintre aceștia aveau, în realitate, nevoie de astfel de medicamente.

Sursa: https://www.reuters.com/world/americas/misuse-antibiotics-pandemic-building-resistant-bacteria-health-agency-warns-2021-11-

 

 

 

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *