CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Administrarea vaccinului Moderna va începe în data de 1 februarie

Vaccinul anti-Covid-19 produs de compania farmaceutică americană Moderna va administrat în România de la 1 februarie, după ce va ajunge în țară și cea de-a doua tranșă, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

În ciuda întârzierilor de livrare înregistrate la nivel european, România se află în acest moment pe primul loc în UE în privința numărului de vaccinuri administrate, raportat la numărul de locuitori.

De asemenea, deși au fost semnalate și o serie de nereguli și disfuncționalități în campania de vaccinare, autoritățile române au organizat distribuirea și administrarea astfel încât toate persoanele care au primit prima doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech să o aibă asigurată în depozite și pe cea de-a doua.

România trebuie să primească în total 3,4 milioane de doze de vaccin de la compania Moderna, în urma contractului negociat de Comisia Europeană.

Ambele vaccinuri aprobate până în prezent pentru administrare în țările UE sunt eficiente și împotriva noilor tulpini, au anunțat experții.

Mâine se așteaptă și aprobarea celui de-al treilea vaccin, dezvoltat de AstraZeneca, dar compania a provocat deja o serie de nemulțumiri și reacții negative printre oficialii europeni, după ce a anunțat că este foarte probabil să nu își respecte angajamentele contractuale cu privire la ritmul livrărilor și cantitatea de doze convenite inițial.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/informare-de-presa-2/

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: Carnea poate îmbunătăți sănătatea mentală, iar regimul vegan sau vegeterian poate provoca depresie

1 Minute
Un studiu recent despre alimentație a scos la iveală faptul că hrana vegetariană sau vegană ar putea cauza depresie, în…
ŞTIRI MEDICALE

RAPORT: jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de alimentație

1 Minute
Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *