CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Administrarea vaccinului Moderna va începe în data de 1 februarie

Vaccinul anti-Covid-19 produs de compania farmaceutică americană Moderna va administrat în România de la 1 februarie, după ce va ajunge în țară și cea de-a doua tranșă, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

În ciuda întârzierilor de livrare înregistrate la nivel european, România se află în acest moment pe primul loc în UE în privința numărului de vaccinuri administrate, raportat la numărul de locuitori.

De asemenea, deși au fost semnalate și o serie de nereguli și disfuncționalități în campania de vaccinare, autoritățile române au organizat distribuirea și administrarea astfel încât toate persoanele care au primit prima doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech să o aibă asigurată în depozite și pe cea de-a doua.

România trebuie să primească în total 3,4 milioane de doze de vaccin de la compania Moderna, în urma contractului negociat de Comisia Europeană.

Ambele vaccinuri aprobate până în prezent pentru administrare în țările UE sunt eficiente și împotriva noilor tulpini, au anunțat experții.

Mâine se așteaptă și aprobarea celui de-al treilea vaccin, dezvoltat de AstraZeneca, dar compania a provocat deja o serie de nemulțumiri și reacții negative printre oficialii europeni, după ce a anunțat că este foarte probabil să nu își respecte angajamentele contractuale cu privire la ritmul livrărilor și cantitatea de doze convenite inițial.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/informare-de-presa-2/

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Primul tratament pentru atrofia musculară spinală cu administrare orală

1 Minute
EMA a recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană pentru primul tratament cu administrare orală pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 în România: Bilanț la un an

1 Minute
În 26 februarie 2020 era confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România, la Institutul „Matei Balș” din…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Specialiștii de la Oxford ar putea dezvolta pastile sau spray-uri nazale anti-COVID-19

1 Minute
Echipa din spatele vaccinului anti-coronavirus dezvoltat la Oxford evaluează posibilitatea de a crea tablete sau spray-uri nazale pentru a înlocui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *