CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Administrarea vaccinului Moderna va începe în data de 1 februarie

Vaccinul anti-Covid-19 produs de compania farmaceutică americană Moderna va administrat în România de la 1 februarie, după ce va ajunge în țară și cea de-a doua tranșă, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

În ciuda întârzierilor de livrare înregistrate la nivel european, România se află în acest moment pe primul loc în UE în privința numărului de vaccinuri administrate, raportat la numărul de locuitori.

De asemenea, deși au fost semnalate și o serie de nereguli și disfuncționalități în campania de vaccinare, autoritățile române au organizat distribuirea și administrarea astfel încât toate persoanele care au primit prima doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech să o aibă asigurată în depozite și pe cea de-a doua.

România trebuie să primească în total 3,4 milioane de doze de vaccin de la compania Moderna, în urma contractului negociat de Comisia Europeană.

Ambele vaccinuri aprobate până în prezent pentru administrare în țările UE sunt eficiente și împotriva noilor tulpini, au anunțat experții.

Mâine se așteaptă și aprobarea celui de-al treilea vaccin, dezvoltat de AstraZeneca, dar compania a provocat deja o serie de nemulțumiri și reacții negative printre oficialii europeni, după ce a anunțat că este foarte probabil să nu își respecte angajamentele contractuale cu privire la ritmul livrărilor și cantitatea de doze convenite inițial.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/informare-de-presa-2/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *