ŞTIRI MEDICALE

Au fost identificați în creier „neuronii matematici”

Creierul are neuroni care se activează în mod special în timpul anumitor operații matematice – descoperirea a fost realizată în cadrul unui studiu recent, realizat de Universitățile din Tübingen și Bonn.

Rezultatele indică faptul că unii dintre neuronii detectați sunt activi exclusiv în timpul adunărilor, în timp ce alții sunt activi în timpul scăderilor. Aceștia răspund în același mod, indiferent dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol. Se pare că neuronilor matematici “nu le pasă” dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol.

Chiar și atunci când am înlocuit simbolurile matematice cu cuvinte, efectul a rămas același. De exemplu, atunci când subiecților li s-a cerut să calculeze „5 și 3”, neuronii lor de adunare au intrat din nou în acțiune; în timp ce pentru „7 mai puțin 4”, au acționat neuronii de scădere.

– explică Esther Kutter, doctorand în cadrul grupului de cercetare al profesorului Mormann.

Acest lucru arată că celulele descoperite codifică de fapt o instrucțiune matematică pentru acțiune. Astfel, activitatea cerebrală a arătat cu mare precizie ce fel de sarcini calculau subiecții în momentul realizării testelor.

„Acest studiu marchează un pas important către o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai importante abilități simbolice ale noastre, și anume calculul cu numere”, explică unul dintre oamenii de știință.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Current Biology.

Sursa: science daily . com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Virușii schimbă mirosurile gazdelor pentru a atrage țânțarii

2 Minute
Peste 1 milion de decese în fiecare an sunt atribuite bolilor transmise de țânțari, inclusiv malaria, febra galbenă, febra Dengue,…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.