ŞTIRI MEDICALE

Au fost identificați în creier „neuronii matematici”

Creierul are neuroni care se activează în mod special în timpul anumitor operații matematice – descoperirea a fost realizată în cadrul unui studiu recent, realizat de Universitățile din Tübingen și Bonn.

Rezultatele indică faptul că unii dintre neuronii detectați sunt activi exclusiv în timpul adunărilor, în timp ce alții sunt activi în timpul scăderilor. Aceștia răspund în același mod, indiferent dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol. Se pare că neuronilor matematici “nu le pasă” dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol.

Chiar și atunci când am înlocuit simbolurile matematice cu cuvinte, efectul a rămas același. De exemplu, atunci când subiecților li s-a cerut să calculeze „5 și 3”, neuronii lor de adunare au intrat din nou în acțiune; în timp ce pentru „7 mai puțin 4”, au acționat neuronii de scădere.

– explică Esther Kutter, doctorand în cadrul grupului de cercetare al profesorului Mormann.

Acest lucru arată că celulele descoperite codifică de fapt o instrucțiune matematică pentru acțiune. Astfel, activitatea cerebrală a arătat cu mare precizie ce fel de sarcini calculau subiecții în momentul realizării testelor.

„Acest studiu marchează un pas important către o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai importante abilități simbolice ale noastre, și anume calculul cu numere”, explică unul dintre oamenii de știință.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Current Biology.

Sursa: science daily . com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *