ŞTIRI MEDICALE

Au fost identificați în creier „neuronii matematici”

Creierul are neuroni care se activează în mod special în timpul anumitor operații matematice – descoperirea a fost realizată în cadrul unui studiu recent, realizat de Universitățile din Tübingen și Bonn.

Rezultatele indică faptul că unii dintre neuronii detectați sunt activi exclusiv în timpul adunărilor, în timp ce alții sunt activi în timpul scăderilor. Aceștia răspund în același mod, indiferent dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol. Se pare că neuronilor matematici “nu le pasă” dacă instrucțiunea de calcul este scrisă sub forma unui cuvânt sau a unui simbol.

Chiar și atunci când am înlocuit simbolurile matematice cu cuvinte, efectul a rămas același. De exemplu, atunci când subiecților li s-a cerut să calculeze „5 și 3”, neuronii lor de adunare au intrat din nou în acțiune; în timp ce pentru „7 mai puțin 4”, au acționat neuronii de scădere.

– explică Esther Kutter, doctorand în cadrul grupului de cercetare al profesorului Mormann.

Acest lucru arată că celulele descoperite codifică de fapt o instrucțiune matematică pentru acțiune. Astfel, activitatea cerebrală a arătat cu mare precizie ce fel de sarcini calculau subiecții în momentul realizării testelor.

„Acest studiu marchează un pas important către o mai bună înțelegere a uneia dintre cele mai importante abilități simbolice ale noastre, și anume calculul cu numere”, explică unul dintre oamenii de știință.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Current Biology.

Sursa: science daily . com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *