ŞTIRI MEDICALE

Bandajul inteligent care poate spune totul despre starea de sănătate

Preocupați de starea de sănătate a vârstnicilor , oamenii de știință încearcă să găsească metode prin care le pot oferi ajutor medical. O echipă de cercetători din cadrul Universității Naționale din Singapore a creat un bandaj care poate evalua  rănile provocate membrelor inferioare de bolile cronice, precum diabetul sau ulcerul varicos. Astfel, medicii pot ameliora simptomele plăcilor și îmbunătăți calitatea vieții.

Din cauza numărului mare de cazuri de persoane în vârstă cărora bolile cronice cu care au fost diagnosticate le provoacă răni imposibil de tratat, precum piciorul diabetic sau ulcerele venoase ale membrelor inferioare, reprezentanții din domeniul medical caută în permanență soluții pentru a interveni la timp, pentru a trata aceste probleme. Astfel, echipa de cercetători a Universității Naționale din Singapore, în colaborare cu Institutul de Inovație în Sănătate și Tehnologie și Spitalul General din Singapore, au realizat un bandaj inteligent, care poate urmări evoluția rănilor care pot afecta sănătatea picioarelor bătrânilor. Aceste răni pot fi consecința unor afecțiuni cronice precum diabetul sau ulcerul varicos.

În interiorul bandajului a fost integrat un cip care poate detecta tipul de bacterii din interiorul rănii sau factorii inflamatori. De asemenea, poate măsura nivelul pH-ului și biomarkerii plăgii. Datorită acestui bandaj, medicii pot oferi îngrijiri medicale în timp optim, înainte ca rănile provocate bolile cronice să se agraveze. „Prin această invenție dorim să evidențiem rolul pe care tele-medicina poate reprezenta un mijloc de a acorda îngrijiri medicale” susține dr. Lim Chwee Teck, director alInstitutul de Inovație în Sănătate și Tehnologie , Singapore, citat de news-medical.net.

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20211021/NUS-scientists-develop-a-smart-bandage-to-monitor-chronic-wounds.aspx

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *