ŞTIRI MEDICALE

Bandajul inteligent care poate spune totul despre starea de sănătate

Preocupați de starea de sănătate a vârstnicilor , oamenii de știință încearcă să găsească metode prin care le pot oferi ajutor medical. O echipă de cercetători din cadrul Universității Naționale din Singapore a creat un bandaj care poate evalua  rănile provocate membrelor inferioare de bolile cronice, precum diabetul sau ulcerul varicos. Astfel, medicii pot ameliora simptomele plăcilor și îmbunătăți calitatea vieții.

Din cauza numărului mare de cazuri de persoane în vârstă cărora bolile cronice cu care au fost diagnosticate le provoacă răni imposibil de tratat, precum piciorul diabetic sau ulcerele venoase ale membrelor inferioare, reprezentanții din domeniul medical caută în permanență soluții pentru a interveni la timp, pentru a trata aceste probleme. Astfel, echipa de cercetători a Universității Naționale din Singapore, în colaborare cu Institutul de Inovație în Sănătate și Tehnologie și Spitalul General din Singapore, au realizat un bandaj inteligent, care poate urmări evoluția rănilor care pot afecta sănătatea picioarelor bătrânilor. Aceste răni pot fi consecința unor afecțiuni cronice precum diabetul sau ulcerul varicos.

În interiorul bandajului a fost integrat un cip care poate detecta tipul de bacterii din interiorul rănii sau factorii inflamatori. De asemenea, poate măsura nivelul pH-ului și biomarkerii plăgii. Datorită acestui bandaj, medicii pot oferi îngrijiri medicale în timp optim, înainte ca rănile provocate bolile cronice să se agraveze. „Prin această invenție dorim să evidențiem rolul pe care tele-medicina poate reprezenta un mijloc de a acorda îngrijiri medicale” susține dr. Lim Chwee Teck, director alInstitutul de Inovație în Sănătate și Tehnologie , Singapore, citat de news-medical.net.

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20211021/NUS-scientists-develop-a-smart-bandage-to-monitor-chronic-wounds.aspx

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *