ŞTIRI MEDICALE

Efectele nopților pierdute asupra organismului

Lipsa odihnei poate afecta buna funcționare a organismului. Sistemul imunitar și capacitatea de memorie și concentrare ar putea avea de suferit dacă nu dormim suficient.

Somnul este foarte important pentru sănătate, deoarece în timpul odihnei se produc numeroase procese metabolice, în urma cărora corpul metabolizează substanțe nutritive importante ce-l ajută să funcționeze corespunzător. Este ideal să dormim opt ore pe noapte, însă nu toți reușim să facem acest lucru. Privarea de somn ne poate afecta însă organismul, susțin specialiștii healthline.com. Întreruperea proceselor metabolice care se desfășoară în timpul somnului ar putea scădea imunitatea. Un sistem imunitar slăbit ne poate expune mai mult în fața pericolului de a ne îmbolnăvi.

De asemenea, creierul nu se mai oxigenează suficient de bine, iar astfel capacitatea de memorare și concentrare scade. Uităm mai repede lucruri importante și nu putem face față sarcinilor de la serviciu. Privarea de somn poate reduce și libidoul. Sănătatea pielii este, de asemenea, afectată din cauza lipsei somnului. Există riscul apariției ridurilor, pentru că organismul nu mai are capacitatea de a sintetiza mineralele pe care pielea le folosește pentru a rămâne elastică și fermă.

La un somn mai bun poate contribui mișcarea. Câteva minute de exerciții fizice pe zi ne-ar putea face să ne odihnim mai bine. De asemenea, alimentația echilibrată ne poate ajuta în cazul problemelor legate de somn. Există însă și unele persoane care nu se pot odihni suficient din cauza unor probleme medicale, precum depresia sau anxietatea. În cazul acestora, o discuție cu un terapeut poate fi de ajutor.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *