ŞTIRI MEDICALE

Efectele nopților pierdute asupra organismului

Lipsa odihnei poate afecta buna funcționare a organismului. Sistemul imunitar și capacitatea de memorie și concentrare ar putea avea de suferit dacă nu dormim suficient.

Somnul este foarte important pentru sănătate, deoarece în timpul odihnei se produc numeroase procese metabolice, în urma cărora corpul metabolizează substanțe nutritive importante ce-l ajută să funcționeze corespunzător. Este ideal să dormim opt ore pe noapte, însă nu toți reușim să facem acest lucru. Privarea de somn ne poate afecta însă organismul, susțin specialiștii healthline.com. Întreruperea proceselor metabolice care se desfășoară în timpul somnului ar putea scădea imunitatea. Un sistem imunitar slăbit ne poate expune mai mult în fața pericolului de a ne îmbolnăvi.

De asemenea, creierul nu se mai oxigenează suficient de bine, iar astfel capacitatea de memorare și concentrare scade. Uităm mai repede lucruri importante și nu putem face față sarcinilor de la serviciu. Privarea de somn poate reduce și libidoul. Sănătatea pielii este, de asemenea, afectată din cauza lipsei somnului. Există riscul apariției ridurilor, pentru că organismul nu mai are capacitatea de a sintetiza mineralele pe care pielea le folosește pentru a rămâne elastică și fermă.

La un somn mai bun poate contribui mișcarea. Câteva minute de exerciții fizice pe zi ne-ar putea face să ne odihnim mai bine. De asemenea, alimentația echilibrată ne poate ajuta în cazul problemelor legate de somn. Există însă și unele persoane care nu se pot odihni suficient din cauza unor probleme medicale, precum depresia sau anxietatea. În cazul acestora, o discuție cu un terapeut poate fi de ajutor.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *