ŞTIRI MEDICALE

Câinele familiei ar putea proteja împotriva bolii Crohn

  • Boala Crohn este o afecțiune cronică, care provoacă inflamații la nivelul tractului digestiv. Poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, poate fi dureroasă și, uneori, poate pune viața în pericol.
  • De obicei, boala Crohn debutează în copilărie sau la vârsta adultă timpurie, dar se poate dezvolta la orice vârstă.
  • În funcție de partea intestinului afectată, simptomele variază și pot include: durere în partea dreaptă inferioară a abdomenului, ulcere în intestin (scaune cu sânge), ulcerații în gură, diaree, oboseală, febră, apetit alterat, pierdere în greutate, anemie, sângerări rectale și fisuri anale.

STUDIU RECENT 

Un studiu recent sugerează că a avea un câine de companie sau o familie numeroasă în primii ani de viață poate proteja împotriva bolii Crohn. Cercetătorii au observat că persoanele care au deținut un câine în copilărie au avut mai puține șanse ca mai târziu în viață să aibă o permeabilitate intestinală crescută, care este un indicator timpuriu al bolii Crohn.

Studiul raportează, de asemenea, că deținerea unui câine și faptul de a avea o familie mai numeroasă au fost asociate cu modificări ale compoziției microbiomului intestinal sau ale permeabilității intestinale. Coautorul studiului, Dr. Williams Turpin, cercetător asociat la Spitalul Mount Sinai, a declarat pentru Medical News Today: „[…] aceste rezultate] implică faptul că factorii de mediu sunt asociați cu riscul de a dezvolta boala Crohn și, astfel, oferă noi ținte modificabile pentru studiile care vizează reducerea riscului de a dezvolta boala Crohn„.

Rezultatele studiului oferă mai multe informații pentru înțelegerea modului în care factorii de mediu ar putea influența riscul de boală Crohn. 

Studiul a fost prezentat la conferința Digestive Disease Week din San Diego.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *