ŞTIRI MEDICALE

Câinele familiei ar putea proteja împotriva bolii Crohn

  • Boala Crohn este o afecțiune cronică, care provoacă inflamații la nivelul tractului digestiv. Poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, poate fi dureroasă și, uneori, poate pune viața în pericol.
  • De obicei, boala Crohn debutează în copilărie sau la vârsta adultă timpurie, dar se poate dezvolta la orice vârstă.
  • În funcție de partea intestinului afectată, simptomele variază și pot include: durere în partea dreaptă inferioară a abdomenului, ulcere în intestin (scaune cu sânge), ulcerații în gură, diaree, oboseală, febră, apetit alterat, pierdere în greutate, anemie, sângerări rectale și fisuri anale.

STUDIU RECENT 

Un studiu recent sugerează că a avea un câine de companie sau o familie numeroasă în primii ani de viață poate proteja împotriva bolii Crohn. Cercetătorii au observat că persoanele care au deținut un câine în copilărie au avut mai puține șanse ca mai târziu în viață să aibă o permeabilitate intestinală crescută, care este un indicator timpuriu al bolii Crohn.

Studiul raportează, de asemenea, că deținerea unui câine și faptul de a avea o familie mai numeroasă au fost asociate cu modificări ale compoziției microbiomului intestinal sau ale permeabilității intestinale. Coautorul studiului, Dr. Williams Turpin, cercetător asociat la Spitalul Mount Sinai, a declarat pentru Medical News Today: „[…] aceste rezultate] implică faptul că factorii de mediu sunt asociați cu riscul de a dezvolta boala Crohn și, astfel, oferă noi ținte modificabile pentru studiile care vizează reducerea riscului de a dezvolta boala Crohn„.

Rezultatele studiului oferă mai multe informații pentru înțelegerea modului în care factorii de mediu ar putea influența riscul de boală Crohn. 

Studiul a fost prezentat la conferința Digestive Disease Week din San Diego.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.