CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Calendarul livrărilor de vaccinuri în luna iunie, în România

În luna iunie a.c., în fiecare săptămână, România va primi peste un milion de doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech (total: aproximativ 4,4 milioane). În ceea ce privește serul Moderna, tranșele vor cumula circa 707.000 de seruri. AstraZeneca va livra două tranșe cu un total de peste un milion de doze de vaccin, iar Johnson&Johnson – în jur de 274.000 de seruri (estimativ). Per total, țara noastră va primi aproximativ 6,4 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Până în prezent, au fost recepționate peste 13,7 milioane de seruri.

„Toate aceste activități fac ca România să se situeze pe locul 12 la nivel european în ceea ce privește imunizarea cu ambele doze de vaccin și pe locul 22 la nivel global”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a adăugat că țara noastră are capacitate de stocare pentru toate vaccinurile pe care le primește. „Chiar dacă astăzi recepţionăm 20 de milioane de doze, este evident că nu le putem consuma în următoarele şase luni şi trebuie găsite mecanisme prin care, fie să revindem, fie să fie donate”, a concluzionat oficialul.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-valeriu-gheorghita-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-i-andrei-baciu-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-vicepre-edinte-al-cncav&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile COVID-19 afectează ADN-ul și cât timp protejează?

1 Minute
Nu s-a demonstrat că vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 se încorporează la nivel de ADN, ci acestea conțin instrucțiuni genetice pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-HPV poate fi administrat simultan cu cel COVID-19

1 Minute
În prezent, în România se desfășoară și o altă campanie de vaccinare, anti-HPV, în afară de cea cauzată de COVID-19….
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

1 Minute
Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *