ŞTIRI MEDICALE

Calitatea alimentației reduce simptomele ADHD la copii

ADHD sau tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate are cauze neurologice. În cadrul unui studiu mai amplu, cercetătorii au cerut părinților a 134 de copii cu simptome de ADHD să completeze un chestionar detaliat cu privire la alimentele tipice pe care le-au consumat copiii, inclusiv mărimea porțiilor, pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, părinții au evaluat simptomele de neatenție ale copiilor lor. Neatenția este un semn distinctiv al ADHD și include:

  • dificultatea de a rămâne concentrați
  • nerespectarea instrucțiunilor
  • dificultatea de a-și aminti lucruri
  • dificultatea de a-și regla emoțiile

Rezultatele au arătat că acei copii care au consumat mai multe fructe și legume au prezentat simptome mai puțin severe de neatenție, a declarat Irene Hatsu, co-autor al studiului și profesor asociat de Nutriție Umană la Universitatea de Stat din Ohio: ”consumul unei diete sănătoase, inclusiv fructe și legume, poate fi o modalitate de a reduce unele dintre simptomele ADHD„, a spus Hatsu.

Studiul a fost publicat recent, online în revista Nutritional Neuroscience.

SUPLIMENTE DE VITAMINE ȘI MINERALE

Datele colectate în cadrul studiului Micronutrienți pentru ADHD la tineri (MADDY), care a examinat eficacitatea unui supliment de vitamine și minerale cu 36 de ingrediente pentru tratarea simptomelor de ADHD și a controlului emoțional deficitar la 134 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, au arătat că acei copii care au luat micronutrienți au avut de trei ori mai multe șanse de a prezenta o îmbunătățire semnificativă a simptomelor de ADHD și de dereglare emoțională decât cei care au luat un placebo. Studiul respectiv a fost publicat anul trecut în Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

ACCESUL LA ALIMENTE DE CALITATE

Un alt studiu care a implicat aceiași copii, publicat la începutul acestui an în revista Nutrients, a arătat că în familiile un există un nivel mai ridicat de insecuritate alimentară, copiii erau mai predispuși decât ceilalți să prezinte simptome mai severe de dereglare emoțională, cum ar fi iritabilitate cronică, stări de furie și izbucniri de furie.

Ceea ce fac de obicei medicii atunci când copiii cu ADHD încep să aibă simptome mai severe este să crească doza de medicamente pentru tratament, dacă iau unul, sau să le administreze medicamente. Studiile noastre sugerează că merită să se verifice accesul copiilor la alimente, precum și calitatea dietei lor, pentru a vedea dacă aceasta poate contribui la severitatea simptomelor lor” – a spus Hatsu.

TREI STUDII: CONCLUZII SIMILARE 

Cercetătorii cred că ADHD este legat de nivelurile scăzute ale unor neurotransmițători din creier – iar vitaminele și mineralele joacă un rol cheie  în a ajuta organismul să producă aceste neurochimicale importante și în funcționarea generală a creierului. Cele trei studii oferă o imagine similară, a spus Hatsu: o dietă sănătoasă, care să ofere toate substanțele nutritive de care au nevoie copiii, poate contribui la reducerea simptomelor ADHD la copii.

Sursa: medicalxpress.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *