ŞTIRI MEDICALE

Când este timpul să mergem la culcare. „Ora de aur” care ne poate influența sănătatea inimii

Dincolo de mișcare și alimentație, poate că ar fi bine să ne gândim și la orele de somn atunci când vorbim despre sănătatea inimii. Specialiștii au descoperit că există un timp optim în care am putea merge la culcare și care ne-ar putea ajuta inima să funcționeze corespunzător.

Un studiu pe această temă a fost realizat în Marea Britanie și publicat în European Heart Journal. Oamenii de știință au strâns informații de la grupul de voluntari cu privire la orele de culcare și trezire, timp de șapte zile. În toată această perioadă, voluntarii au purtat la mână un dispozitiv special, similar unui ceas. Astfel, au putut urmări funcțiile inimii și ale sistemului circulator. S-a stabilit că perioada în care ar fi potrivit să mergem la culcare, pentru a ne putea menține sănătatea inimii, este intervalul 22.00 – 23.00.

„Din punct de vedere al orelor de culcare, perioadele de după miezul nopții sunt cele mai riscante. A merge la somn între 22.00 și 11.00 este benefic pentru inimă, deoarece în această perioadă corpul începe să intre în starea de repaos”, susține dr. Davin Plans, profesor în cadrul Universității din Exeter, unul dintre autorii studiului.

Dincolo de aspectele descoperite în cadrul acestei cercetări, somnul poate fi benefic pentru întregul organism. Odihna poate ajuta creierul să-și îmbunătățească funcția de concentrare și memorare. De asemenea, în timpul somnului se desfășoară o bună parte din procesele biologice de care corpul are nevoie pentru a funcționa corespunzător.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *