Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii au inventat un implant cerebral wireless reîncărcabil

Cercetătorii din Coreea de Sud au dezvoltat un implant cerebral care se reîncarcă fără fir din exteriorul corpului pentru a controla circuitele cerebrale pentru perioade lungi de timp.

Dezvoltat de cercetătorii de la KAIST și colaboratorii lor, dispozitivul a fost construit cu polimeri ultra-moi și bio-compatibili. Echipat cu LED-uri de dimensiuni micrometrice montate pe sonde ultra-subțiri, dispozitivul wireless stimulează neuronii folosind lumina.

Rezultatele cercetării conduse de profesorul Jae-Woong Jeong reprezintă un progres în ceea ce privește implantul neuronal pe care l-a dezvoltat în 2019. Pentru cea mai recentă versiune, echipa de cercetare a creat un sistem optoelectronic complet implantabil, moale, care poate fi controlat de la distanță și selectiv de un smartphone.

Neurologii au testat implanturile pe șobolani și au demonstrat capacitatea acestora de a suprima comportamentul indus de cocaină, după ce șobolanii au fost injectați cu narcoticul. Acest lucru a fost realizat prin stimularea cu ajutorul luminii a neuronilor-țintă relevanți din creierul lor, folosind LED-urile controlate de smartphone. Bateria implanturilor a putut fi reîncărcată în mod repetat, în timp ce șobolanii se mișcau liber, ceea ce a minimizat orice întrerupere fizică a experimentelor.

Cercetătorii cred că această tehnologie de implant cerebral poate deschide noi oportunități pentru cercetarea creierului și intervenții terapeutice pentru tratarea bolilor cerebrale și ale altor organe.

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41467-020-20803-y

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Oficial OMS: Pandemia nu se va încheia nici anul acesta

1 Minute
Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că este „prematur” și „nerealist” să credem că pandemia de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Țările cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 sunt cele în care peste jumătate din populația adultă suferă de obezitate

1 Minute
Cele mai multe decese provocate de COVID-19 s-au înregistrat în țările în care mai mult de 50% din populația adultă…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Primul vaccin care imunizează complet împotriva malariei ar putea fi testat anul acesta

1 Minute
Malaria este considerată una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. Doar în 2019 s-au înregistrat 229 milioane de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *