Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii au inventat un implant cerebral wireless reîncărcabil

Cercetătorii din Coreea de Sud au dezvoltat un implant cerebral care se reîncarcă fără fir din exteriorul corpului pentru a controla circuitele cerebrale pentru perioade lungi de timp.

Dezvoltat de cercetătorii de la KAIST și colaboratorii lor, dispozitivul a fost construit cu polimeri ultra-moi și bio-compatibili. Echipat cu LED-uri de dimensiuni micrometrice montate pe sonde ultra-subțiri, dispozitivul wireless stimulează neuronii folosind lumina.

Rezultatele cercetării conduse de profesorul Jae-Woong Jeong reprezintă un progres în ceea ce privește implantul neuronal pe care l-a dezvoltat în 2019. Pentru cea mai recentă versiune, echipa de cercetare a creat un sistem optoelectronic complet implantabil, moale, care poate fi controlat de la distanță și selectiv de un smartphone.

Neurologii au testat implanturile pe șobolani și au demonstrat capacitatea acestora de a suprima comportamentul indus de cocaină, după ce șobolanii au fost injectați cu narcoticul. Acest lucru a fost realizat prin stimularea cu ajutorul luminii a neuronilor-țintă relevanți din creierul lor, folosind LED-urile controlate de smartphone. Bateria implanturilor a putut fi reîncărcată în mod repetat, în timp ce șobolanii se mișcau liber, ceea ce a minimizat orice întrerupere fizică a experimentelor.

Cercetătorii cred că această tehnologie de implant cerebral poate deschide noi oportunități pentru cercetarea creierului și intervenții terapeutice pentru tratarea bolilor cerebrale și ale altor organe.

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41467-020-20803-y

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *