Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cercetătorii au inventat un implant cerebral wireless reîncărcabil

Cercetătorii din Coreea de Sud au dezvoltat un implant cerebral care se reîncarcă fără fir din exteriorul corpului pentru a controla circuitele cerebrale pentru perioade lungi de timp.

Dezvoltat de cercetătorii de la KAIST și colaboratorii lor, dispozitivul a fost construit cu polimeri ultra-moi și bio-compatibili. Echipat cu LED-uri de dimensiuni micrometrice montate pe sonde ultra-subțiri, dispozitivul wireless stimulează neuronii folosind lumina.

Rezultatele cercetării conduse de profesorul Jae-Woong Jeong reprezintă un progres în ceea ce privește implantul neuronal pe care l-a dezvoltat în 2019. Pentru cea mai recentă versiune, echipa de cercetare a creat un sistem optoelectronic complet implantabil, moale, care poate fi controlat de la distanță și selectiv de un smartphone.

Neurologii au testat implanturile pe șobolani și au demonstrat capacitatea acestora de a suprima comportamentul indus de cocaină, după ce șobolanii au fost injectați cu narcoticul. Acest lucru a fost realizat prin stimularea cu ajutorul luminii a neuronilor-țintă relevanți din creierul lor, folosind LED-urile controlate de smartphone. Bateria implanturilor a putut fi reîncărcată în mod repetat, în timp ce șobolanii se mișcau liber, ceea ce a minimizat orice întrerupere fizică a experimentelor.

Cercetătorii cred că această tehnologie de implant cerebral poate deschide noi oportunități pentru cercetarea creierului și intervenții terapeutice pentru tratarea bolilor cerebrale și ale altor organe.

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41467-020-20803-y

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.