Diabet, boli de nutriție și metabolismŞTIRI MEDICALE

Chirurgia bariatrică ar putea vindeca și diabetul de tip 2

Chirurgia bariatrică, având ca scop principal combaterea obezității, s-a dovedit benefică și eficientă pe termen lung pentru unele persoane cu diabet avansat.

Un studiu randomizat mic, unic, care a înrolat pacienți cu obezitate și diabet de tip 2 avansat, definit ca diabet ≥ 5 ani și A1c ≥ 7%, arată că aproape jumătate dintre pacienții care au avut o intervenție chirurgicală metabolică au avut și o remisie (vindecare) a diabetului care a durat 5-9 ani.

Dintre cei 60 de pacienți analizați, 50% au avut diversiune biliopancreatică și 25% au avut bypass gastric Roux-en-Y și nu au primit alte terapii. Aceștia nu s-au mai confruntat cu diabetul timp de 10 ani.

Aceste rezultate oferă „cele mai robuste dovezi științifice de până acum că diabetul de tip 2 este o boală vindecabilă, nu inevitabil progresivă și ireversibilă”, a declarat autorul principal, dr. Francesco Rubino de la King’s College din Londra, într-o declarație din partea instituției sale.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/945098

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *