Diabet, boli de nutriție și metabolismŞTIRI MEDICALE

Chirurgia bariatrică ar putea vindeca și diabetul de tip 2

Chirurgia bariatrică, având ca scop principal combaterea obezității, s-a dovedit benefică și eficientă pe termen lung pentru unele persoane cu diabet avansat.

Un studiu randomizat mic, unic, care a înrolat pacienți cu obezitate și diabet de tip 2 avansat, definit ca diabet ≥ 5 ani și A1c ≥ 7%, arată că aproape jumătate dintre pacienții care au avut o intervenție chirurgicală metabolică au avut și o remisie (vindecare) a diabetului care a durat 5-9 ani.

Dintre cei 60 de pacienți analizați, 50% au avut diversiune biliopancreatică și 25% au avut bypass gastric Roux-en-Y și nu au primit alte terapii. Aceștia nu s-au mai confruntat cu diabetul timp de 10 ani.

Aceste rezultate oferă „cele mai robuste dovezi științifice de până acum că diabetul de tip 2 este o boală vindecabilă, nu inevitabil progresivă și ireversibilă”, a declarat autorul principal, dr. Francesco Rubino de la King’s College din Londra, într-o declarație din partea instituției sale.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/945098

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat "embrioni sintetici" din celule de șoareci

1 Minute
Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter.  Procesul, o…
ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

1 Minute
23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică  În 75 de țări au fost raportate 16.000 de…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge, arată un nou studiu

2 Minute
Un nou studiu a fost primul care a evaluat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde în intestin ar putea avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.