ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Comparație între două medicamente pentru psoriazis în plăci

Bimekizumab este un anticorp IgG1 monoclonal, care inhibă selectiv atât interleukina-17A, cât și interleukina-17F. Eficacitatea și siguranța bimekizumab în comparație cu secukinumab, care inhibă selectiv interleukina-17A în monoterapie, la pacienții cu psoriazis în plăci moderat până la sever, au fost recent evaluate de specialiști în cadrul unui studiu clinic comparativ de fază III B.

La pacienții cu psoriazis moderat până la sever, tratamentul cu bimekizumab a dus la o vindecare a pielii mai mare decât tratamentul cu secukinumab după 16, respectiv 48 de săptămâni, dar a fost asociat cu candidoză orală (predominant ușoară sau moderată, așa cum a fost înregistrată de investigatori).

Pacienții cu psoriazis în plăci moderat până la sever au fost repartizați aleatoriu în cele două brațe de tratament, într-un raport 1: 1.  O parte au primit 320 mg de bimekizumab  la fiecare 4 săptămâni, iar ceilalți  300 mg de secukinumab săptămânal, până în săptămâna a patra, urmată de administrarea unei doze o dată la 4 săptămâni, până în săptămâna 48.

În săptămâna 16, pacienții cărora li sa administrat bimekizumab au fost din nou repartizați diferit, într-un raport de 1: 2, pentru a primi doze de întreținere la fiecare 4 săptămâni sau la fiecare 8 săptămâni, până la săptămâna 48. Punctul final principal a fost reducerea de 100% față de momentul inițial în scorul indicelui de psoriazis și severitate (PASI) în săptămâna 16.

Specialiștii spun, însă, că sunt necesare studii mai mari pentru a determina efectul comparativ și riscurile inhibitorilor interleukinei-17 în psoriazis.

Sursa: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2102383?query=featured_home

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *