ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Comparație între două medicamente pentru psoriazis în plăci

Bimekizumab este un anticorp IgG1 monoclonal, care inhibă selectiv atât interleukina-17A, cât și interleukina-17F. Eficacitatea și siguranța bimekizumab în comparație cu secukinumab, care inhibă selectiv interleukina-17A în monoterapie, la pacienții cu psoriazis în plăci moderat până la sever, au fost recent evaluate de specialiști în cadrul unui studiu clinic comparativ de fază III B.

La pacienții cu psoriazis moderat până la sever, tratamentul cu bimekizumab a dus la o vindecare a pielii mai mare decât tratamentul cu secukinumab după 16, respectiv 48 de săptămâni, dar a fost asociat cu candidoză orală (predominant ușoară sau moderată, așa cum a fost înregistrată de investigatori).

Pacienții cu psoriazis în plăci moderat până la sever au fost repartizați aleatoriu în cele două brațe de tratament, într-un raport 1: 1.  O parte au primit 320 mg de bimekizumab  la fiecare 4 săptămâni, iar ceilalți  300 mg de secukinumab săptămânal, până în săptămâna a patra, urmată de administrarea unei doze o dată la 4 săptămâni, până în săptămâna 48.

În săptămâna 16, pacienții cărora li sa administrat bimekizumab au fost din nou repartizați diferit, într-un raport de 1: 2, pentru a primi doze de întreținere la fiecare 4 săptămâni sau la fiecare 8 săptămâni, până la săptămâna 48. Punctul final principal a fost reducerea de 100% față de momentul inițial în scorul indicelui de psoriazis și severitate (PASI) în săptămâna 16.

Specialiștii spun, însă, că sunt necesare studii mai mari pentru a determina efectul comparativ și riscurile inhibitorilor interleukinei-17 în psoriazis.

Sursa: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2102383?query=featured_home

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *