ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un medicament experimental reduce simptomele schizofreniei

Noul agent antipsihotic SEP-363856 (Sunovion Pharmaceuticals) are un efect semnificativ și continuu asupra simptomelor negative la pacienții cu schizofrenie, arată o nouă cercetare.

Rezultatele unui studiu de fază 2 controlat cu placebo arată că SEP-363856 a scăzut semnificativ scorurile totale pe Scala Scurtă pentru Evaluarea Simptomelor Negative (Brief Negative Symptom Scale – BNSS) și a scăzut scorurile de subscală pentru simptome precum alogia și asocialitatea, comparativ cu placebo.

Grupul cu tratament activ a prezentat, de asemenea, scoruri semnificativ mai mici la subscala negativă a scalei sindromului pozitiv și negativ (PANSS). În timpul unei extensii deschise a studiului, atât scorurile totale BNSS, cât și scorurile simptomelor negative PANSS au continuat să scadă.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/950059

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *