ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Concluzia unui nou studiu: simptomele infecției cu SARS-CoV-2 în cazul copiilor durează mai puțin

Copiii sunt la fel de vulnerabili în fața virusului SARS-Cov-2 precum adulții, arată un studiu care analizează răspunsul organismului copiilor atunci când intră în contact cu agentul patogen. Spre deosebire de adulți însă, în cazul copiilor, simptomele infecției au o durată de timp mai scurtă.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință din cadrul Centrului de Control al Bolilor (CDC), SUA, și publicată în jurnalul medical JAMA. Studiul a fost realizat în perioada septembrie 2020 – aprilie 2021 și a inclus 1.200 de copii și adulți din statele americane Utah și New York. „Riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este similar în cazul copiilor și al adulților. Deosebirea constă în durata de manifestare a simptomelor.

Copiii prezintă simptomatologie pe o perioadă mai scurtă decât adulții”, se arată în cercetarea realizată de CDC. Totodată, studiul a relevat și faptul că aproximativ 50% dintre copii tind să dezvolte forme asimptomatice de COVID-19, spre deosebire de adulți. Incidența cazurilor asimptomatice în cazul adulților incluși în această cercetare a fost de doar 12%. Autorii studiului recomandă autorităților să acorde o atenție mult mai mare în ceea ce privește îngrijirea copiilor depistați pozitiv.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul de alimente sărate și procesate poate crește nivelul de stres

2 Minute
Un consum mare de sare ar putea crește nivelul de stres, susțin oamenii de știință. Un studiu recent arată că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *