ŞTIRI MEDICALE

Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge, arată un nou studiu

  • Un nou studiu a fost primul care a evaluat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde în intestin ar putea avea un impact asupra riscurilor de sănătate legate de sindromul metabolic.
  • Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge și diminuează inflamația și permeabilitatea intestinelor, arată studiul. 
  • Cercetătorii au raportat că atât participanții cu sindrom metabolic, cât și participanții sănătoși au observat beneficii pentru sănătate în urma consumului de extract.
  • Un rezumat al studiului a fost publicat în Current Developments in Nutrition

Cercetătorii de la Pennsylvania State University și Ohio State University spun că sunt primii care au studiat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde la nivelul intestinului ar putea reduce riscurile de sănătate asociate cu sindromul metabolic, denumire care se referă la un grup de factori care cresc riscul unui individ de a se confrunta cu boli coronariene, diabet și alte probleme de sănătate.

Asociația Americană a Inimii enumeră acești factori de risc ca fiind: nivelul ridicat al glicemiei, nivelul scăzut al colesterolului „bun”, nivelul ridicat al trigliceridelor, circumferința mare a taliei și tensiunea arterială ridicată.

Dr. Richard Bruno, autorul principal al studiului și profesor de nutriție umană la Ohio State, a studiat dacă proprietățile ceaiului verde pot contribui la atenuarea riscului de boli cardiometabolice timp de peste 15 ani. Dr. Bruno a explicat într-o declarație pentru Medical News Today că cercetările anterioare ale echipei sale pe rozătoare au constatat că suplimentele de ceai verde diminuează complicațiile cardiometabolice „în asociere cu” o sănătate intestinală îmbunătățită, inclusiv o creștere a microbilor benefici din intestine și o mai mică permeabilitate a peretelui intestinal.

Dr. Bruno și echipa sa au efectuat studiul clinic cu 40 de participanți. Dintre aceștia, 21 aveau sindrom metabolic și 19 erau adulți sănătoși. Participanților li s-a administrat  echivalentul a  cinci căni de ceai verde, timp de 28 de zile. Toți participanții au petrecut alte 28 de zile luând un placebo, cu o lună între ele în care nu au luat niciun supliment. Cercetătorii au constatat că extractul de ceai verde a redus glicemia și a diminuat inflamația și permeabilitatea intestinală atât la persoanele sănătoase, cât și la cele cu sindrom metabolic.

Descoperirile la oameni sunt destul de interesante, deoarece confirmă unele dintre constatările care au fost observate anterior la rozătoare care au fost suplimentate cu ceai verde„, a explicat Dr. Bruno.

Roxana Ehsani, dietetician autorizat, nutriționist și purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică, a remarcat cantitatea de extract de ceai verde consumată de participanții la studiu și a afirmat că ar putea fi problematică pentru unele persoane. Consumul de extract de ceai verde în doze mari, a subliniat ea, poate fi toxic și poate duce la afectarea organelor.

Consumul [unei singure cești de] ceai verde în fiecare zi și o dietă bogată în fructe și legume poate fi și va fi benefică pentru glicemia unei persoane care ține post.” – Roxana Ehsani, nutriționist 

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *