ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

  • 23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică 
  • În 75 de țări au fost raportate 16.000 de cazuri 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de variola maimuței, din mai multe țări, a devenit o urgență de sănătate publică la nivel mondial, în urma unei reuniuni din 23 iulie a Comitetului pentru situații de urgență. 

Această decizie vine la doar o lună după ce, pe 25 iunie 2022, OMS a decis că răspândirii bolii nu justifică declararea variolei maimuței ca urgență globală.

În cel puțin 75 de țări au fost raportate peste 16.000 de cazuri de variola maimuței, transmisă, în principal, în rândul bărbaților care au relații sexuale cu bărbați.

Datele privind sănătatea la nivel mondial indică faptul că variola maimuței a infectat peste 3.500 de persoane în 59 de țări în care variola maimuței nu este în mod normal răspândită. Până în prezent, OMS raportează că doar o singură persoană din afara Africii (cu excepția Nigeriei) a murit din cauza bolii.

Dr. Monica Gandhi, MPH, specialist în boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco, a declarat pentru Medical News Today că, în ciuda reuniunii comitetului de urgență al OMS privind creșterea numărului de cazuri de variola maimuței, populația nu ar trebui să fie îngrijorată.

Raportul global privind situația evoluției epidemiei de variola maimuței este disponibil aici: https://www.monkeypox.global.health

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *