ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

  • 23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică 
  • În 75 de țări au fost raportate 16.000 de cazuri 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de variola maimuței, din mai multe țări, a devenit o urgență de sănătate publică la nivel mondial, în urma unei reuniuni din 23 iulie a Comitetului pentru situații de urgență. 

Această decizie vine la doar o lună după ce, pe 25 iunie 2022, OMS a decis că răspândirii bolii nu justifică declararea variolei maimuței ca urgență globală.

În cel puțin 75 de țări au fost raportate peste 16.000 de cazuri de variola maimuței, transmisă, în principal, în rândul bărbaților care au relații sexuale cu bărbați.

Datele privind sănătatea la nivel mondial indică faptul că variola maimuței a infectat peste 3.500 de persoane în 59 de țări în care variola maimuței nu este în mod normal răspândită. Până în prezent, OMS raportează că doar o singură persoană din afara Africii (cu excepția Nigeriei) a murit din cauza bolii.

Dr. Monica Gandhi, MPH, specialist în boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco, a declarat pentru Medical News Today că, în ciuda reuniunii comitetului de urgență al OMS privind creșterea numărului de cazuri de variola maimuței, populația nu ar trebui să fie îngrijorată.

Raportul global privind situația evoluției epidemiei de variola maimuței este disponibil aici: https://www.monkeypox.global.health

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *