ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

  • 23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică 
  • În 75 de țări au fost raportate 16.000 de cazuri 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de variola maimuței, din mai multe țări, a devenit o urgență de sănătate publică la nivel mondial, în urma unei reuniuni din 23 iulie a Comitetului pentru situații de urgență. 

Această decizie vine la doar o lună după ce, pe 25 iunie 2022, OMS a decis că răspândirii bolii nu justifică declararea variolei maimuței ca urgență globală.

În cel puțin 75 de țări au fost raportate peste 16.000 de cazuri de variola maimuței, transmisă, în principal, în rândul bărbaților care au relații sexuale cu bărbați.

Datele privind sănătatea la nivel mondial indică faptul că variola maimuței a infectat peste 3.500 de persoane în 59 de țări în care variola maimuței nu este în mod normal răspândită. Până în prezent, OMS raportează că doar o singură persoană din afara Africii (cu excepția Nigeriei) a murit din cauza bolii.

Dr. Monica Gandhi, MPH, specialist în boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco, a declarat pentru Medical News Today că, în ciuda reuniunii comitetului de urgență al OMS privind creșterea numărului de cazuri de variola maimuței, populația nu ar trebui să fie îngrijorată.

Raportul global privind situația evoluției epidemiei de variola maimuței este disponibil aici: https://www.monkeypox.global.health

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.