CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cum călătorești cu avionul ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19

Sezonul estival este aproape, iar apetitul oamenilor pentru călătorii va fi ridicat având în vedere limitarea mobilității în anul 2020. O echipă de cercetători americani a descoperit că îmbarcarea pasagerilor din spatele avionului înspre față crește riscul infecției cu SARS-CoV-2, comparativ cu procedura aleatorie folosită înainte de pandemie.

Realizarea studiului a fost necesară ca urmare a deciziei multor companii aeriene de a schimba unele proceduri, printre care și modalitatea de îmbarcare, pentru a-i determina pe oameni să reia călătoriile cu avionul. Motivația a constat în faptul că, intrând în aeronavă organizat, călătorii nu se vor mai intersecta pe culoar, iar astfel pericolul infectării cu noul coronavirus se va diminua considerabil.

Totuși, simulările (care au inclus aproximativ 16.000 de posibile mișcări ale călătorilor) au evidențiat că noua modalitate de îmbarcare este mult mai periculoasă decât procedura aleatorie utilizată anterior, deoarece pasagerii au tendința de a interacționa în grup în timp ce-și așază bagajele în compartimentele superioare. Drept urmare, expunerea la boală a crescut cu circa 50%. Potrivit cercetătorilor, mai importantă este îmbarcarea cu prioritate a persoanelor cu locuri la geamuri, deoarece astfel s-a observat diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2.

Sursa: https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsos.201019

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *