CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cum călătorești cu avionul ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19

Sezonul estival este aproape, iar apetitul oamenilor pentru călătorii va fi ridicat având în vedere limitarea mobilității în anul 2020. O echipă de cercetători americani a descoperit că îmbarcarea pasagerilor din spatele avionului înspre față crește riscul infecției cu SARS-CoV-2, comparativ cu procedura aleatorie folosită înainte de pandemie.

Realizarea studiului a fost necesară ca urmare a deciziei multor companii aeriene de a schimba unele proceduri, printre care și modalitatea de îmbarcare, pentru a-i determina pe oameni să reia călătoriile cu avionul. Motivația a constat în faptul că, intrând în aeronavă organizat, călătorii nu se vor mai intersecta pe culoar, iar astfel pericolul infectării cu noul coronavirus se va diminua considerabil.

Totuși, simulările (care au inclus aproximativ 16.000 de posibile mișcări ale călătorilor) au evidențiat că noua modalitate de îmbarcare este mult mai periculoasă decât procedura aleatorie utilizată anterior, deoarece pasagerii au tendința de a interacționa în grup în timp ce-și așază bagajele în compartimentele superioare. Drept urmare, expunerea la boală a crescut cu circa 50%. Potrivit cercetătorilor, mai importantă este îmbarcarea cu prioritate a persoanelor cu locuri la geamuri, deoarece astfel s-a observat diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2.

Sursa: https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsos.201019

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *