CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a declarat, ca urmare a vizitei la centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, din Satu Mare, că există mai multe scenarii pe care autoritățile le iau în calcul pentru relaxarea interdicțiilor provocate de pandemia COVID-19.

„Este clar că de la 1 iunie vor exista mai multe măsuri de relaxare pentru toți românii. Pe unele deja le-am anunțat (click aici). Avem timp până atunci să găsim cele mai bune soluții. Trebuie totuși să reținem că de la 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, ci doar faptul că e posibil să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate, adică peste 30% din numărul total al celor care ar trebui să se imunizeze. E numai un prim pas important. 1 august constituie al doilea pas, iar abia după această dată putem vorbi despre o relaxare totală”, a afirmat Florin Cîțu.

Prim-ministrul României a completat că este conștient de presiunea societății civile în special în ceea ce privește evenimentele private și că se vor găsi soluții pentru ca acestea să aibă loc.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-florin-citu-la-centrul-de-vaccinare-organizat-la-liceul-teologic-ortodox-nicolae-steinhardt&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *