Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Detectarea SARS-CoV-2 cu un test SHERLOCK

 

Testele de diagnostic bazate pe CRISPR oferă colectiv o platformă eficientă pentru detectarea agenților patogeni virali și bacterieni. Metode precum SHERLOCK (deblocarea specifică a factorului enzimatic de înaltă sensibilitate), care utilizează de obicei un proces în două etape (amplificare țintă urmată de detectarea acidului nucleic mediat de CRISPR) au fost recent utilizate pentru a detecta SARS-CoV-2.

Aceste abordări presupun o etapă de extracție a ARN-ului și de mai multe etape de manipulare a lichidelor care cresc riscul contaminării încrucișate a probelor.

Cercetătorii au identificat un astfel de test mai simplu pentru detectarea SARS-CoV-2. Sensibilitatea acestui test este similară cu cea a testelor RT-qPCR.

STOP (testare tip SHERLOCK) este un test care combină extracția simplificată a ARN-ului viral cu amplificarea izotermă și detectarea mediată de CRISPR. Acest test poate fi efectuat la o singură temperatură în mai puțin de o oră și cu echipamente minime.

 

Sursa: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2026172?query=featured_home

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *