Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Dieta Keto ameliorează simptomele de sevraj provocat de alcool

O echipă internațională de cercetători din S.U.A. și Danemarca informează că persoanele care suferă de sevraj provocat de alcool au simptome mai puțin severe dacă urmează dieta ketogenică (keto). Testele au fost făcute pe șobolani și voluntari umani.

Atunci când persoanele alcoolice decid să înceteze consumul de alcool, acestea prezintă simptome de sevraj – severitatea diferă în funcție de persoană și de gradul de dependență de alcool. Deoarece simptomele de sevraj sunt foarte neplăcute, mulți oameni caută asistență de specialitate. Prin această nouă cercetare, specialiștii au identificat un nou instrument pentru a ușura simptomele de sevraj, reducând și rata recidivei.

Cercetătorii menționează că descoperirile anterioare au arătat că atunci când oamenii devin dependenți de alcool pentru o perioadă suficient de lungă de timp, corpul lor începe să utilizeze mai puțină glucoză pentru energie – în schimb, începe să folosească acetat, pe care organismul îl produce prin metabolizarea alcoolului.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că atunci când oamenii urmează dieta keto, organismul lor are la dispoziție mai multe corpuri cetonice de metabolizat pentru a fi utilizate ca sursă de energie.

Sursa: https://advances.sciencemag.org/content/7/15/eabf6780

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *