Știați căŞTIRI MEDICALE

Doar 10 minute de mers pe jos zilnic ar putea ajuta adulții în vârstă să trăiască mai mult, arată un studiu

  • Îmbătrânirea este asociată cu un risc crescut de afecțiuni cronice și cu un declin al capacităților fizice și cognitive 
  • În 2019, numărul persoanelor în vârstă de 65 de ani și peste de pe glob era de aproximativ 1 miliard. Se așteaptă ca această cifră să se dubleze până în 2050. Creșterea populației îmbătrânite reflectă o creștere a speranței de viață, dar ridică îngrijorări cu privire la îmbătrânirea sănătoasă. 
  • Un nou studiu arată că persoanele cu vârste de 85 de ani și peste, care au mers pe jos cel puțin 1 oră pe săptămână, au avut un risc mai mic de mortalitate din toate cauzele și de boli cardiovasculare decât cei care nu au făcut activitate fizică.

Activitatea fizică poate încetini procesul de îmbătrânire și este asociată cu un risc redus de mortalitate din toate cauzele la adulții în vârstă.

Un nou studiu, la care au participat persoane cu vârsta de 85 de ani și peste, arată că mersul pe jos cel puțin 1 oră pe săptămână ar putea reduce riscul de mortalitate din toate cauzele și de mortalitate cardiovasculară. Co-autorul studiului, Dr. Moo-Nyun Jin de la Universitatea Inje, Coreea de Sud, a declarat într-un comunicat de presă:

Identificarea cantității minime de exerciții fizice de care pot beneficia persoanele în vârstă este un obiectiv important, deoarece nivelurile de activitate recomandate pot fi dificil de atins. Studiul nostru indică faptul că mersul pe jos, chiar și doar o oră în fiecare săptămână, este avantajos pentru cei [în vârstă] de 85 de ani și peste, în comparație cu inactivitatea totală. Mesajul de reținut este de a continua să meargă pe jos pe tot parcursul vieții.

Cercetarea va fi prezentată la Congresul Societății Europene de Cardiologie 2022 la sfârșitul lunii august.

Rezultatele sunt în concordanță cu direcțiile actuale privind activitatea fizică, care recomandă ca persoanele în vârstă care nu sunt în măsură să se angajeze în exerciții fizice de intensitate moderată, să se angajeze în activități fizice permise de capacitățile lor.

Activitatea fizică poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul și poate încetini impactul îmbătrânirii asupra declinului fizic și cognitiv. În plus, activitatea fizică poate contribui la păstrarea flexibilității și echilibrului la persoanele în vârstă și le permite acestora să funcționeze independent.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.