ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

  • O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani.
  • Ar putea fi un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută vreodată în stare de congelare de embrioni care au dus la o naştere viabilă.
  • Embrionii au fost congelați la -196 de grade Celsius, în azot lichid, la data de 22 aprilie 1992.

Rachel Ridgeway, o mamă a patru copii din Oregon, a născut gemeni pe 31 octombrie. Este vorba de doi bebeluși veniți pe lume din embrioni ținuți congelați în ultimii 30 de ani, relatează BBC.

Lydia Ann și Timothy Ronald Ridgeway au stabilit un nou record, potrivit Centrului Național de Donare de Embrioni (NEDC), o organizație privată care spune că a ajutat la nașterea a peste 1.200 de copii din embrioni donați. Precedentul deţinător al acestui record insolit, Molly Gibson, s-a născut în 2020 dintr-un embrion care fusese congelat timp de aproape 27 de ani.

Embrionii fuseseră congelați în 1992

Embrionii au fost congelaţi în azot lichid la temperatura de -128 grade Celsius în data de 22 aprilie 1992.

Tatăl bebelușilor și soţul proapetei mămici, Philip Ridgeway, a transmis că naşterea lor reprezintă un eveniment uluitor. Gemenii au primit prenumele Lydia Ann şi Timothy.

„Într-un fel, ei sunt copiii noștri cei mai mari, deși sunt cei mai mici copii ai noștri. Este ceva uluitor în asta”, a spus Philip Ridgeway.

Embrionii au fost creaţi de medicul John David Gordon pentru un cuplu anonim, cu ajutorul tehnologiei de fertilizare in vitro. Ei au fost ţinuţi într-un depozit al unei clinici de fertilitate de pe coasta vestică a Statelor Unite până în 2007, când cuplul beneficiar i-a donat către NEDC din Knoxville, Tennessee, în beneficiul unui alt cuplu.

„Decizia… de a adopta acești embrioni ar trebui să liniștească pacienții care se întreabă dacă este în regulă să fie folosiți embrioni creați acum 5, 10, 20 de ani. Răspunsul este un da desăvârșit!”, a spus doctorul John David Gordon.

Medicii de la o clinică parteneră, Southeastern Fertility, i-au transferat apoi în uterul lui Rachel Ridgeway,  la începutul acestui an, cea care a și adus pe lume doi bebeluși gemeni.

Soţii Ridgeway mai au acasă alţi patru copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, născuţi pe cale naturală.

Sursa: BBC

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *