CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Nou studiu: Mamele care alăptează își protejează bebelușii de coronavirus

Ultimele cercetări ale americanilor de la Washington University School of Medicine din Saint Louis arată că femeile vaccinate împotriva COVID-19, care alăptează își pot proteja bebelușii. Studiul universității americane arată o creștere majoră a numărului de anticopri în latepele matern, la două săptămâni după ce mama a primit a doua doză de vaccin.

Datele obținute au arătat că pentru cel puțin 80 de zile bebelușii sunt protejați, datorită numărului mare de anticorpi pe care îi primesc prin lapte. „Vaccinarea în timpul alăptării nu numai că o protejează pe mama, dar, de asemenea, ar putea proteja bebelușul și luni de zile. ”, notează americanii.

Femeile incluse în studiu au fost vaccinate cu Pfizer / BioNTech și a inclus un număr relativ mic de femei. Cercetătorii  mai notează: „Există atât de multă dezinformare  în privința vaccinului în acest moment – mesaje cu adevărat înfricoșătoare și înșelătoare pe rețelele de socializare care sunt concepute pentru a speria mămicile – așa că am simțit că trebuie să ne uităm la știință”.

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *