Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

FDA a autorizat un dispozitiv care combate sforăitul și apneea

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente a autorizat comercializarea unui nou dispozitiv destinat reducerii sforăitului și apneei obstructive ușoare.

Spre deosebire de dispozitivele utilizate în timp ce pacienții dorm, acesta este primul dispozitiv utilizat în timp ce pacientul este treaz.

Acesta este destinat îmbunătățirii funcției mușchilor limbii, care în timp poate ajuta la prevenirea obstrucționării căilor respiratorii în timpul somnului.

Dispozitivul eXciteOSA funcționează prin stimularea electrică a mușchilor limbii. Acesta include patru electrozi, dintre care doi se poziționează deasupra limbii și doi sub limbă.

Dispozitivul se utilizează timp de 20 de minute o dată pe zi în timpul stării de veghe pentru o perioadă de 6 săptămâni și o dată pe săptămână după aceea.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-authorizes-marketing-novel-device-reduce-snoring-and-mild-obstructive-sleep-apnea-patients-18

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *