ŞTIRI MEDICALE

Finlanda pe locul I în Raportul Mondial al Fericirii, dar…

În 2022, World Happiness Report aniversează 10 ani de existență. Raportul clasifică țările pe baza unor factori precum sănătatea, legăturile cu comunitatea și familia și libertatea de a face alegeri în viață.

Pe parcursul celor 10 ani, în fiecare an, o țară nordică s-a aflat pe primul loc, cu o singură excepție: 2015. În 215, Elveția s-a aflat pe primul loc. Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia și Islanda sunt țările care s-au clasat în mod constant pe primele locuri. Norvegia s-a clasat pe primul loc o dată, Finlanda de trei ori și Danemarca de patru ori. Dar într-un articol , autorul se întreabă dacă locuitorii acestor țări se consideră cei mai fericiți locuitori.

Conform opiniilor colectate:

Ne amuzăm puțin aici când vedem aceste rapoarte despre cei mai fericiți oameni din lume, pentru că, sincer, nu cred că este adevărat. Oamenii devin foarte deprimați aici și probabil că are legătură cu perioadele lungi de întuneric, iar perioadele lungi de lumină naturală totală în timpul verii pot dăuna și ele minții tale”, spune Juha Rouhikoski, directorul artistic al Festivalului Lux, din Helsinki.

Cum se integrează acest lucru, recunoscut în întreaga lume, în Raportul Mondial al Fericirii? – Tim Gallagher

Când scriu muzică, aceasta este foarte mult influențată de vremea de aici, din Islanda, de întuneric și de iarnă, face parte din viața noastră. Oamenii devin foarte deprimați aici și probabil că are legătură cu perioadele lungi de întuneric, iar perioadele lungi de lumină naturală totală, din timpul verii, pot dăuna și ele minții tale”.”, spune cântăreața și compozitoarea Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir, cunoscută sub numele de Lay Low.

Sursa:   euronews.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *