ŞTIRI MEDICALE

Finlanda pe locul I în Raportul Mondial al Fericirii, dar…

În 2022, World Happiness Report aniversează 10 ani de existență. Raportul clasifică țările pe baza unor factori precum sănătatea, legăturile cu comunitatea și familia și libertatea de a face alegeri în viață.

Pe parcursul celor 10 ani, în fiecare an, o țară nordică s-a aflat pe primul loc, cu o singură excepție: 2015. În 215, Elveția s-a aflat pe primul loc. Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia și Islanda sunt țările care s-au clasat în mod constant pe primele locuri. Norvegia s-a clasat pe primul loc o dată, Finlanda de trei ori și Danemarca de patru ori. Dar într-un articol , autorul se întreabă dacă locuitorii acestor țări se consideră cei mai fericiți locuitori.

Conform opiniilor colectate:

Ne amuzăm puțin aici când vedem aceste rapoarte despre cei mai fericiți oameni din lume, pentru că, sincer, nu cred că este adevărat. Oamenii devin foarte deprimați aici și probabil că are legătură cu perioadele lungi de întuneric, iar perioadele lungi de lumină naturală totală în timpul verii pot dăuna și ele minții tale”, spune Juha Rouhikoski, directorul artistic al Festivalului Lux, din Helsinki.

Cum se integrează acest lucru, recunoscut în întreaga lume, în Raportul Mondial al Fericirii? – Tim Gallagher

Când scriu muzică, aceasta este foarte mult influențată de vremea de aici, din Islanda, de întuneric și de iarnă, face parte din viața noastră. Oamenii devin foarte deprimați aici și probabil că are legătură cu perioadele lungi de întuneric, iar perioadele lungi de lumină naturală totală, din timpul verii, pot dăuna și ele minții tale”.”, spune cântăreața și compozitoarea Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir, cunoscută sub numele de Lay Low.

Sursa:   euronews.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *